Володимир Гунчик: Збереження і примноження духу патріотизму – одне з головних завдань освітян

Володимир Гунчик: Збереження і примноження духу патріотизму – одне з головних завдань освітян

16.10.14 16:42 0 695
Роль освітян у формуванні світогляду підростаючого покоління є вкрай важливою, потребує одностайності та виваженості на кожному рівні: від вихователів дитсадка і до ректорів вищих навчальних закладів. Збереження і примноження духу патріотизму – одне з головних завдань. Це підкреслив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, вітаючи учасників всеукраїнської наради Спілки голів обласних рад директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації України.

Поспілкуватися на професійні теми на Волинь приїхали представники багатьох областей України, фахівці профільного міністерства.

Володимир Гунчик наголосив, що патріотичне виховання молоді має проходити червоню ниткою в начальному процесі. «У День Українського козацтва, у свято Покрови на міських площах Волині ми побачили тих, хто завтра працюватиме в освіті, науці, органах влади, бізнесі. Тих, хто завтра будуватиме нову Україну, тих, хто не боїться змін, хто є щирим патріотом свої Батьківщини. 100% громадян підтримують євроінтеграційні прагнення нашої держави, 80% - наше членство у Північно-Атлантичному альянсі. Українці визначилися із напрямком шляху, готові його пройти», - акцентував він.

Голова облдержадміністрації водночас зауважив, що для реалізація прагнень українців потребує не просто оголошення намірів, а копіткої праці усіх наших громадян. І саме освітяни отримують надважливу роль – виховують молоде покоління. «Від вас залежить, яким буде суспільство через десятиліття, які у нього будуть життєві орієнтири, прагнення», - зазначив він.

«Ми готові зробити все для якнайшвидшої інтеграції у європейську спільноту. Ви у цьому процесі – на передовій, зона вашої відповідальності особлива. Нинішня молодь виросла вже у незалежній державі, вона мислить іншими категоріями, є космополітичною, готовою до змін та вражень, вони відкриті для усього нового», - сказав Володимир Гунчик.

Голова облдержадміністрації побажав учасникам всеукраїнської наради результативної роботи, плідних дискусій, ділової розмови.

Під час заходу освітян ознайомили з роботою волинських начальних закладів І-ІІ рівня акредитації, обговорили низку актуальних питань.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: соціальна ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ