З першого листопада у Луцьку зросте вартість послуг з вивезення побутових відходів

З першого листопада у Луцьку зросте вартість послуг з вивезення побутових відходів

16.10.14 16:12 0 833
Члени виконавчого комітету погодили рішення про коригування тарифів на послуги, що надаються Луцьким спеціальним комунальним автотранспортним підприємством “Луцькспецкомунтранс”.

Доповідаючи з цього питання, начальник управління економіки Любов Ковпак повідомила, що коригування тарифів на послуги зі збору, вивезення, перевантаження, транспортування власним транспортом та захоронення побутових відходів викликано значним зростанням цін на паливно-мастильні матеріали, збільшення витрат на поточні ремонти, зростанням ставок податку за розміщення відходів, тощо.

За її словами, рівень відшкодування тарифом фактичної собівартості послуг для населення на послуги з вивезення побутових відходів за перше півріччя 2014 року становить 88,5 %, а на послуги з захоронення побутових відходів — 76,5 %.

Начальник управління економіки міської ради зауважила, що рішення пройшло необхідну регуляторну процедуру та отримало погодження Волинського обласного відділення Антимонопольного комітету України.

Згідно з новими тарифами, вартість послуг з вивезення твердих та великогабаритних побутових відходів на 21,6 %. Любов Ковпак зауважила, що для мешканців багатоквартирних та одноквартирних житлових будинків вартість зросте на 1,15 грн до 6,46 грн (на одну людину). Мешканцям приватного сектора доведеться платити 7,63 грн (нині це 6,28 грн).

Крім того, зростає вартість вивезення побутових відходів й для бюджетних установ та організацій, інших споживачів.

Варто зауважити, що нові тарифи вступлять у дію з 1 листопада 2014 року.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині бійці ...
Наступна новина: У Тернополі відбудуться ...

КОМЕНТАРІ