Луцьк готується до проведення виборів

Луцьк готується до проведення виборів

16.10.14 13:53 0 830
На шньому засіданні виконавчого комітету начальник організаційного відділу міської ради Олена Барська поінформувала присутніх про хід підготовки до проведення позачергових виборів народних депутатів України та проміжних виборів депутата Волинської обласної ради в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 38 26 жовтня 2014 року.

Вона повідомила, що на території міста сформовано та працює 84 виборчі дільниці. З них: 73 звичайні та 9 спеціальних, а також 2 спеціальні виборчі дільниці на тимчасовій основі, утворені окружною виборчою комісією у Луцькому слідчому ізоляторі управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області та у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі в/ч А 4554.

В одномандатний мажоритарний виборчий округ № 38 з виборів депутата обласної ради входить 39 звичайних виборчих дільниць та 4 спеціальні (Волинський обласний госпіталь для інвалідів війни, Волинська обласна інфекційна лікарня, Луцький клінічний пологовий будинок та Волинська обласна клінічна лікарня).

Олена Барська повідомила, що відповідно до чинного виборчого законодавства органи місцевого самоврядування зобов'язані сприяти виборчим комісіям у реалізації їх повноважень, зокрема, у частині матеріально - технічного забезпечення. З цією метою проведено попередній моніторинг щодо підготовки приміщень до роботи дільничних виборчих комісій.

Станом на 13 жовтня матеріально-технічне забезпечення виборчих дільниць та приміщень для голосування знаходиться на належному рівні. Виборчим комісіям надано робочі кімнати та визначено приміщення для голосування. Крім того, за її словами, за кошти міського бюджету закуплено необхідні інвентар для дільничних виборчих комісій.

Також вона повідомила, що виготовлені попередні списки виборців окремо з виборів народних депутатів України та місцевих виборів, а також іменні запрошення, які уже передані ДВК.

Визначено місця для розміщення матеріалів передвиборчої агітації, зокрема, у місті відведено 28 тумб та 26 великих загальних дощок, дошки для оголошень розміщені біля входів у під'їзди житлових будинків та у ліфтах багатоповерхових житлових будинків.

За словами Олени Барської, у день голосування, 26 жовтня, на виборчих дільницях чергуватимуть медичні працівники. Вона зауважила, що це буде зроблено вперше. Такої вимоги нема у чинному законодавстві, проте, це вирішено зробити, аби у разі потреби медичний працівник зміг надати першу медичну допомогу громадянам, які прийдуть на виборчу дільницю.

Заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич зауважив, що проведено значну роботу. Міська влада намагається надати усю необхідну матеріально-технічну підтримку дільничним виборчим комісіям.

Він наголосив, що спілкувався з представниками ОБСЄ і у них нема зауважень до перебігу передвиборчого процесу у нашому місті.

Юрій Вербич зауважив, що ДВК розпочали активну роботу, бо отримали вже попередні списки виборців та іменні запрошення. Він наголосив, що за дільницями закріплені відповідальні працівники міської ради, які тримають на постійному контролі ситуацію та повинні надавати усю необхідну допомогу щодо матеріально-технічних та організаційних питань.

Також заступник міського голови, керуючий справами виконкому додав, що необхідно контролювати, аби визначені міською владою місця для розміщення передвиборчих матеріалів були у належному стані. Він нагадав, що 24 жовтня з 24:00 год. має бути знята уся передвиборча агітація. Юрій Вербич зауважив, що під час попередніх виборів були зауваження у різних спостерігачів з цього питання. Траплялися випадки, що працівники ЖКП знімуть агітаційні матеріали, а їх після цього знову наклеять. Тому Юрій Вербич звернувся до директора департаменту ЖКГ Івана Кубіцького, аби це питання було на контролі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині легковик ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ