В Луцьку у 2014 році вдалося оздоровити 9273 дітей пільгових категорій

В Луцьку у 2014 році вдалося оздоровити 9273 дітей пільгових категорій

16.10.14 15:27 0 808
Про це під час сьогоднішнього засідання виконавчого комітету розповів начальник відділу у справах сім'ї та молоді Олексій Веремійчик, інформуючи про підсумки літнього оздоровлення дітей у 2014 році.

Він наголосив, що була проведена значна підготовча робота. Намагалися охопити якомога більше дітей. Під час літнього оздоровлення не зафіксовано жодного акту харчових отруєнь.

Олексій Веремійчик зауважив, що у Луцьку проживає 20 606 дітей шкільного віку. Станом на 10 жовтня 2014 року відпочинком та оздоровленням було охоплено 9273 дитини пільгових категорій, з них: 4989 – обдаровані та талановиті діти; 1247 – діти, які перебувають на диспансерному обліку; 2029 – діти з багатодітних сімей; 224 – діти з малозабезпечених сімей; 389 – діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; 138 – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; 243 – діти-інваліди, які здатні до самообслуговування та можуть перебувати у таборах відпочинку; 12 – діти працівників агропромислового комплексу; 2 – діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов'язків або загинули від нещасних випадків на виробництві.

Крім того, направлено на відпочинок у санаторій «Згорани» 23 дитини військовослужбовців – учасників АТО.

Відпочинок та оздоровлення дітей шкільного віку проводилися у пришкільних таборах, позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Ровесник» та інших профільних таборах.

Він повідомив, що протягом червня 2014 року за індивідуальним графіком працювало 26 пришкільних таборів денного перебування, у яких відпочило 2166 дітей.

У позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Ровесник» у 3 зміни відпочило 627 дітей пільгових категорій.

Також, за словами Олексія Веремійчика, служба у справах дітей займалася оздоровленням дітей, що проживають у сім'ях, які опинилися у складних життєвих обставинах. У таборі денного перебування «Підлітковий дім» відпочило 50 дітей, які були забезпечені 2-х разовим якісним харчуванням, та організацією спортивно-масових заходів, спрямованих на їх фізичний та інтелектуальний розвиток.

Міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» організував відпочинок для 80 юних спортсменів у таборі денного перебування. Діти проводили змагання у клубах за місцем проживання, відкритих спортивних майданчиках. Завершенням зміни для юних спортсменів стало 4-х денне перебування та проживання у наметовому містечку на озері Світязь.

Начальник відділу у справах сім'ї та молоді повідомив, що протягом 2014 року 54 дитини з пільгових категорій було направлено на відпочинок в Український дитячий центр «Молода Гвардія».

Протягом літа за кошти благодійних організацій було направлено: 65 дітей у дитячий табір «Віфанія» с.Дубечне Старовижівський р-н; 180 дітей у підлітковий табір Карпати ВОГО «Ми плюс»; 10 дітей у підлітковий табір Королівство Швеція ВОГО «Ми плюс»; 100 дітей у літні таборування, що проводилися різними релігійними громадами; 50 дітей НСОУ «Станиця Луцьк-Пласт».

Разом з тим, за сприяння благодійного фонду “Фонд Ігоря Палиці — Новий Луцьк” було направлено на відпочинок протягом літа 933 обдарованих дитини до спортивно-оздоровчого табору «Буковель».

Протягом вересня на оздоровлення у даний комплекс було направлено 70 дітей – інвалідів, в т.ч. хворих на синдром Дауна.

Міський голова Микола Романюк подякував усім причетним до проведення літнього оздоровлення дітей та закликав уже планувати роботу на наступний рік. Він зауважив, що необхідно буде передбачити необхідне фінансування у проекті бюджету Луцька.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині легковик ...
Наступна новина: Борці з Тернополя вибороли ...

КОМЕНТАРІ