Волинська область: нововолинські школярі евакуйовані рятувальниками під час проведення спеціальних об’єктових навчань

Волинська область: нововолинські школярі евакуйовані рятувальниками під час проведення спеціальних об’єктових навчань

16.10.14 08:38 0 947
У Нововолинську рятувальники провели навчання із залученням спеціалізованих служб міста.

За тактичним задумом у загальноосвітній школі №7 міста Нововолинська внаслідок артилерійського обстрілу відбулося руйнування несучих конструкцій будівлі з її подальшим займанням.

На місце події оперативно прибули рятувальники, медики, працівники міліції та інші комунальні служби. Створено штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з заступником міського голови Андрієм Сторонським.

Насамперед відпрацьовувалась евакуація школярів та педагогічного складу з приміщень школи до безпечного місця. Двоє школярів не змогли вийти через завал стіни, тому сили і засоби працівників Служби порятунку «101» були зосереджені на порятунок дітей, а також подальшій ліквідації пожежі. У свою чергу медики надавали необхідну медичну допомогу потерпілим. Спеціалізовані служби цивільного захисту міста діяли згідно алгоритму плану навчань. Системи життєзабезпечення були відключені, організовано оперативні дільниці на місці ліквідації надзвичайної ситуації.

Та найцікавіше відбулося наприкінці навчань – дітям працівники ДСНС продемонстрували спецтехніку та спорядження. Кожен охочий мав змогу потрапити до пожежного автомобіля, приміряти бойовий одяг вогнеборця та відчути себе на хвилинку справжнім рятувальником.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: 73 жительки ...
Наступна новина: Вінницька область: ...

КОМЕНТАРІ