Осінь - гаряча пора: в області горить суха трава

Осінь - гаряча пора: в області горить суха трава

16.10.14 09:09 0 942
Із встановленням сухої погоди пожежно-рятувальні підрозділи області все частіше залучаються до ліквідації пожеж в екосистемах: унаслідок необережного поводження з вогнем під час спалювання сухого сміття чи звичайної необачності горить суха трава на відкритих територіях. Тільки за минулу добу рятувальники Житомирщини ліквідовували 15 таких пожеж. Загалом вогнем пройдено понад 30 га території.

Така пожежа сталася 14 жовтня о 14:50 в с. Полянка Коростенського району. Два чергових відділення 8-ї державної пожежно-рятувальної частини оперативно загасили полум’я, врятувавши тим самим розташовані неподалік житлові будинки.

Цього ж дня о 17:20 горів сухостій у с. Корчівка Романівського району. Полум’я охопило суху траву та знищило її на 5 га відкритої території. Пожежу локалізували о 18:00, ліквідували – о 20:40.

На щастя, завдяки оперативним та професійним діям рятувальників небезпечний вогонь не встиг завдати суттєвої шкоди.

Звертаючи увагу на ситуацію, що склалася, Управління ДСНС України у Житомирській області звертається до всіх громадян:

«Ніколи не підпалюйте суху траву в лісі, на полі, городі та біля своїх будівель! Будьте обережні з джерелами відкритого вогню, із сірниками та цигарками. Якщо ви помітили незначне загоряння трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум'я (ще треба почекати й переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з'явитися знову). Якщо пожежу не можете загасити самотужки – телефонуйте до служби порятунку «101», повідомте про виявлений осередок загоряння, і укажіть точне місце.»

Лише спільними зусиллями рятувальників та свідомим ставленням громадян можна створити надійний заслін від пожеж!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільським ...
Наступна новина: Продуктивна робота ...

КОМЕНТАРІ