Олександр Пирожик: "Нам потрібен не парламент ганьби, а парламент національної гідности!"

Олександр Пирожик: "Нам потрібен не парламент ганьби, а парламент національної гідности!"

16.10.14 12:04 0 824
"Нам не потрібен парламент без політичної волі визнати вояків УПА учасниками боротьби за державну незалежність України. Це парламент ганьби, а українцям в умовах російської агресії, потрібен парламент національної гідности!" – заявив 14 жовтня 2014 року під час Маршу УПА біля пам'ятника Тарасу Шевченку в Києві голова фракції ВО "Свобода" у Волинській обласній раді, кандидат у народні депутати України у Луцькому мажоритарному виборчому окрузі №22 Олександр Пирожик.

Олександр Пирожик передав учасникам маршу вітання з батьківщини УПА – своєї рідної Турійщини, де 14 жовтня 1942 року в урочищі "Вовчак" зродилась Армія нескорених. Він відзначив, що "Свобода" вже понад два десятиліття, незалежно від політичної погоди, проводить тут вшанування пам'яти вояків УПА. Проте на такі заходи намагаються пролізти ті, кого раніше ніколи тут не бачили, "незалежні благодійники, які хотіли загнати нас у рабство і голосували за диктаторські закони Януковича 16 січня. Тепер вони "перефарбувались" і знову лізуть до влади…

"Ми, волиняни, – вільні та горді люди, ми не чекаємо, допоки нас хтось захистить, ми вміємо захищатися самі – від німецьких, польських, російських окупантів, які з усіх сторін намагалися пошматувати нашу землю. Адже ще наша славна землячка Леся Українка у своїй "Лісовій пісні" сказала: "Хто визволиться сам – той буде вільний. Хто визволить кого – в неволю візьме". Ми терпляче й послідовно пояснювали волинянам, хто насправді є для нас совєцькі "асвабадітєлі", а хто – наші справжні герої. Лише прийшовши в обласну раду, ми домоглись ухвалення рішення про створення Музею жертв тоталітарних режимів. Трохи більше року тому з ініціативи фракції ВО "Свобода" Волинська облрада ухвалила рішення "Про відзначення 70-річчя героїчного бою УПА поблизу села Новий Загорів Локачинського району Волинської області" як офіційного заходу загальнообласного значення. Це було перше серйозне рішення облради на вшанування звитяги героїв УПА. Впевнений, що подібні рішення будуть до всіх ювілейних дат, пов'язаних із героїкою УПА", – наголосив Олександр Пирожик.

"Кров наших предків повстає в жилах. Хіба ми можемо миритися з тим, що наш парламент не визнає вояків УПА борцями за ту державу, яку вони боролись і яку ми тепер маємо? Хіба можна терпіти витівки 148-ми політичних мародерів та негідників із цього парламенту, які звертаються до польського Сейму, щоб ті визнали відомі волинські події "геноцидом українців проти поляків"?! До слова, лише Волинська обласна рада – єдиний орган влади в державі епохи режиму Януковича, який, за наполяганням фракції ВО "Свобода", виступив на захист українців, які боронили свої домівки не під Краковом і Варшавою, а на своїй, Богом даній землі, – заявив Олександр Пирожик. – Зараз переживаємо етап, про який, про який ще Шевченко говорив: "І вражою злою кров'ю волю окропіте…" Україна змінюється. Вона стає такою, якою її бачили герої УПА. І в новому парламенті має бути більше націоналістів, більше рішучих голосів. Саме тому я йду в народні депутати. Аби крилатий вислів Степана Бандери, що колись один скаже: "Слава Україні!", а мільйони відгукнуться "Героям слава!" чули і сприймали не лише в Україні, а в усьому світі. По той бік Бугу, до речі, вже сприймають. Під час мого недавнього візиту до Холма поляки вшанували пам'ять героїв Небесної сотні та наших захисників на сході України, і на моє "Слава Українці!" відповідали "Героям Слава!"

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ