На свято Покрови волинські свободівці відвідали урочище Вовчак

На свято Покрови волинські свободівці відвідали урочище Вовчак

16.10.14 12:36 0 853
14 жовтня 2014 року, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, у день створення Української Повстанської Армії, активісти Волинської "Свободи" традиційно взяли участь у заходах в урочищі "Вовчак" Турійського району Волині, де зродилась УПА.

Під час вшанування 72-ї річниці з дня створення УПА місцева громада, представники політичних партій та влади обговорили військово-політичну ситуацію, що склалася в Україні, та шляхи виходу з кризи.

Депутат Волинської обласної ради свободівець Микола Собуцький нагадав про героїзм вояків УПА, у яких мають вчитися прийдешні покоління. Він висловив жаль, що в нинішньому парламенті немає необхідної кількості голосів для визнання на державному рівні вояків УПА учасниками боротьби за незалежність України.

"Пропоную всіх кандидатів у народні депутати від державницьких сил зібрати тут і закрити в музеї "Криївка". І тримати до тих пір, поки вони не дійдуть порозуміння, бо якщо не буде порозуміння між патріотами, то прийде той, хто буде працювати проти народу, ворог українців!" – зазначив свободівець.

Депутат обласної ради також закликав старшокласників, яких було чимало цього дня в урочищі "Вовчак", аби вони дослідили долю командира військової округи "Турів" Юрія Стельмащука на псевдо "Рудий", якого совєцька пропаганда зробила "зрадником УПА", хоча в місцевих людей були сумніви щодо цього.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному міліціонери ...
Наступна новина: У Житомирі журналістів ...

КОМЕНТАРІ