Житомирські міліціонери вдосконалюють навики володіння стрілецькою зброєю

Житомирські міліціонери вдосконалюють навики володіння стрілецькою зброєю

17.10.14 11:53 0 732
- Сьогодення поставило перед нами серйозні виклики безпеці і загрози суспільного характеру, щоб належно їм протистояти та професійно відповідати працівники міліції детально вивчають нову для них стрілецьку зброю, - прокоментував т.в.о. начальника УМВС Житомирщини Григорій Полковніков.

В обласному УМВС пройшли чергові навчання працівників для набуття ними необхідних знань і навичок умілого поводження з вогнепальною зброєю та засобами індивідуального захисту. Предметом вивчення серед інших стали снайперська гвинтівка Драгунова, ручний кулемет та ручний протитанковий гранатомет.

Заняття були організовані як додаткові у системі службової підготовки з працівниками галузевих служб та структурних підрозділів УМВС і мали на меті безпосереднє знайомство з видами озброєння, які раніше не використовувались працівниками міліції під час виконання ними своїх службових обов'язків.

Для більш якісного процесу заняття проходили окремими групами, в яких правоохоронці повторювали матеріальну частину та тактико-технічні характеристики автомата Калашнікова, а також ручного кулемета РПК-74, снайперської гвинтівки СГД, ручного протитанкового гранатомета РПГ-7В.

Під час вивчення теоретичної частини викладачем Житомирського училища професійної підготовки працівників міліції було по максимуму представлено зразки зброї.

Практичну ефективність використання не лише стрілецької зброї, а й засобів індивідуального захисту та спецзасобів слухачам окреслив запрошений інструктор-волонтер (у минулому професійний військовий) Ігор Дзюба, який активно займається і доставлянням необхідних вантажів у зону АТО, і підготовкою учасників операції. Поради, озвучені ним, напрацьовані досвідом та перевірені бойовими умовами.

- Ваше завдання завжди – виконати поставлені задачі і зберегти при цьому своє життя та життя ваших товаришів, - наголосив інструктор. – Ми відстоюємо свою сім'ю, свою землю, свою державу врешті. Нам протистоять, у більшості, ті, хто спокусився на гроші. Тому ми сильніші і ми переможемо. Треба лише володіти витримкою, загартованістю та професійними навиками.

Одним з аспектів обговорення на заняттях було питання психіко-фізіологічної готовності людини до емоційних і фізичних навантажень в умовах ведення бойових дій. Відтак наступним етапом навчань стануть чергові практичні стрільби на полігоні з названих вище видів озброєння.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Український католицький ...
Наступна новина: На Хмельниччині перший ...

КОМЕНТАРІ