На Хмельниччині працівники місцевих пожежних команд підвищили професійну майстерність на навчальному пункті

На Хмельниччині працівники місцевих пожежних команд підвищили професійну майстерність на навчальному пункті

17.10.14 13:06 0 677
15 жовтня на базі навчального пункту Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області викладачі закладу провели практичні та теоретичні заняття для працівників місцевих пожежних команд краю.

Начальник Центру Альона Мул зазначила, що місцеві пожежні команди – запорука пожежної безпеки у сільській місцевості. Цього дня в навчаннях взяли участь 52 працівники місцевих пожежних команд, які підвищили свій рівень підготовки, набули практичних умінь та навичок, задля якісного й ефективного реагування на пожежі. Адже з настанням осінньо-зимового періоду зростає кількість пожеж особливо в сільських населених пунктах, а це майже 90% усіх пожеж, що виникають на Хмельниччині.

Викладачі навчального пункту прочитали лекції з пожежної тактики, профілактики, техніки та пожежно-технічного обладнання. На навчальному полігоні вогнеборці опановували навички забирання води за допомогою пожежного авто з водойми та подавати ствол першої допомоги. Старший викладач навчального пункту Іван Кучерявий продемонстрував оперативне розгортання та роботу з пожежно-технічним обладнанням розташованому на пожежному автомобілі.

Після завершення занять вогнеборці отримали свідоцтва про підвищення професійної майстерності та вирушили забезпечувати надійний захист громадян, населених пунктів, виробничих об’єктів та сільськогосподарських угідь від пожеж. Варто зазначити, що на території Хмельниччини функціонує 103 місцеві пожежні команди, з початку поточного року 117 разів вони допомагали ліквідовувати пожежі пожежно-рятувальним підрозділам області, а 16 загорянь ефективно загасили самостійно.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: На Тернопіллі у райвідділах ...

КОМЕНТАРІ