У Хмельницькому відбулася конференція з профілактики внутрішньо-лікарняних інфекцій

У Хмельницькому відбулася конференція з профілактики внутрішньо-лікарняних інфекцій

17.10.14 12:33 0 1112
В заході, який відбувся 15 жовтня, взяли участь головні медичні сестри лікувально-профілактичних закладів області, а також старші медичні сестри хірургічного профілю, маніпуляційні сестри відділень стаціонарів області, під керівництвом головної медичної сестри Хмельницької обласної лікарні С.І. Івасюк.

Метою конференції було досягнення високого рівня гігієни в медичних закладах області, профілактика професійних захворювань медичного персоналу, запобігання розповсюдження внутрішньо-лікарняних інфекцій. Також цей захід був орієнтований на створення комфортних умов для пацієнтів під час їх перебування в медичному закладі. На зібранні порушувалися і вкрай важливі питання із систематизації засобів для профілактики і боротьби з різними видами внутрішньо-лікарняної інфекції.

Докладну лекцію на цю тему для присутніх прочитав керівник наукового відділу ТОВ «Інтердез», лікар-дезінфекціоніст А.І. Крапля. Він, зокрема, наголосив, що стерилізація та дезінфекційні заходи, які гарантують безпеку для здоров'я як медичного персоналу, так і пацієнтів, є найбільш важливим принципом для вирішення проблеми виникнення і подолання внутрішньо-лікарняних інфекцій.

Фахівець розповів про сучасні засоби для боротьби зі стійкими бактеріями, зокрема, про препарати, які використовуються для антисептичної обробки рук, тіла і швидкої дезінфекції поверхонь. Окремо він виділив групу засобів для обробки хірургічного, стоматологічного та ендоскопічного обладнання.

Велика увага на конференції зверталася і на нові технології для забезпечення гігієни лікарняного середовища, контроль за якістю роботи медпрацівників, сучасні принципи в організації санітарно-епідеміологічного режиму лікувально-профілактичних закладів для збереження здоров'я персоналу та пацієнтів.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ