На Буковині відкрили майже сотню кримінальних проваджень за незаконний посів та вирощування нарковмісних рослин

На Буковині відкрили майже сотню кримінальних проваджень за незаконний посів та вирощування нарковмісних рослин

17.10.14 08:03 0 799
За чотири місяці операції «МАК 2014» правоохоронці виявили 148 фактів незаконних посівів маку та коноплі. За всіма фактами проведена перевірка.

Такі профілактичні заходи спрямовані на протидію злочинів пов'язаних із незаконним обігом наркотиків. У результаті операції правоохоронці вилучили 34527 рослин маку та 1098 рослин коноплі. За виявленими фактами відкрито 98 кримінальних проваджень за ознаками злочину передбачених ст. 310 (Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. З них уже 95 проваджень направлено до суду. Крім цього складено 8 адміністративних протоколів за ст. 106-2 (Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

До прикладу, працівники карного розшуку Шевченківського райвідділу міліції у червні виявили земельну ділянку, на які росли 775 рослин снотворного маку. Як з'ясувалося, власницею всього цього «добра» була 38-річна жителька міста Чернівців.

У липні працівники секторів карного розшуку та дільничних інспекторів міліції Сторожинецького райвідділу у 72-річного дідуся на городі виявили 90 рослин коноплі. Чоловік запевняв правоохоронців, що вирощував рослини для побутових потреб і, що це незаконно, не знав.

34-річна мешканка Сторожинецького району посадила 207 рослин коноплі в парнику, доглядала за нею та з нетерпінням чекала, коли та виросте. Адже, як пояснила, збиралася її продавати.

Також виявили в неї правоохоронці паперові згортки із насінням та речовиною рослинного походження, за зовнішніми ознаками схожу на коноплю.

На Путильщині пенсіонерка вирощувала 900 рослин маку. У Хотинському районі у господарстві мешканки села Клішківці міліціонери виявили 950 заборонених рослин.

А буковинська міліція нагадує: за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку (в кількості від ста рослин) чи конопель (в кількості від десяти рослин) Законом передбачена кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Канатний парк: нова ...
Наступна новина: Правоохоронці Волині ...

КОМЕНТАРІ