Луцьк - взірець для зоозахисного руху

Луцьк - взірець для зоозахисного руху

17.10.14 14:54 0 613
Відбувся черговий щорічний з'їзд Асоціації зоозахисних організацій України, на якому розглядалися ряд питань щодо зоозахисного руху в Україні і зокрема переобрання членів правління.

Асю Серпінську було вкотре обрано президентом, а віце-президентом уже другий рік поспіль - Богдану Новарчук, директора КП «Ласка».

На з'їзді розглянули питання стратегічного плану та відзначили місто Луцьк як основну модель, яку необхідно брати за взірець для вирішення питання з безпритульними тваринами.

Захід відбувся у Міністерстві екології та природних ресурсів України. Завдяки віце-президенту, АЗОУ отримало величезну підтримку від Міністерства. Зокрема, міністр підтримав ініціативу створення єдиної електронної бази даних для реєстрації домашніх тварин, яка уже діє в м. Луцьку, та ідею створення координаційного центу з питань поводження із тваринами. Цент буде створений при Міністерства екології, працівниками якого стануть члени АЗОУ та професори в цій галузі. Існує Цент виключно за кошти грантів.

Члени АЗОУ вбачають Луцьк саме тим містом, яке, незважаючи на невелике фінансування, досягло найкращого результату з питання вирішення реєстрації домашніх тварин, зменшення кількості безпритульних, започаткувало навчальні програми для школярів з питань поводження з тваринами. Залучилося підтримкою та довірою закордонних зоозахисників.

КП “Ласка”

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Торговця марихуаною ...
Наступна новина: На Львівщині господар оселі ...

КОМЕНТАРІ