Знайомство з «Іменами Луцька»

Знайомство з «Іменами Луцька»

17.10.14 15:23 0 725
На початку 2014 року управлінням туризму та промоції міста було започатковано проект «Імена Луцька». Метою проекту є знайомство жителів Луцька та його гостей з відомими особистостями – державними діячами, військовими, представниками духовенства, митцями, науковцями, які народилися у Луцьку, або певний період свого життя проживали чи працювали в місті. Для когось Луцьк залишився у дитячих спогадах, хтось завітав до серця Волині лише раз у житті й то на декілька годин, хтось затримався на кілька тижнів або місяців, але усі вони залишили певний слід в житті Луцька.

На початку жовтня в рамках реалізації даного проекту друком вийшли два двомовні (українською та англійською) буклети про князів Дмитрія-Любарта Гедиміновича та Вітовта Великого. Тепер кожен бажаючий зможе більше дізнатись про цих особистостей. Незабаром з'являться інформаційні буклети про Данила Братковського, Авраама Фірковича, Наполеона Орду, Арсена Річинського, Михайла Тележинського та ін. Поки що проект нараховує близько 30 видатних імен. Проте в ході реалізації проекту список імен поповнюватиметься.

Перші «Імена Луцька» можна придбати в Центрі туристичної інформації та послуг (вул. Сенаторки Левчанівської, 2) та розпочати зібрання своєї неповторної колекції відомих імен Луцька.

А ще одним просвітницьким та промоційним заходом для популяризації відомих людей нашого міста стане унікальний туристичний маршрут. Перший пункт даного маршруту вже позначений – це вул. Кафедральна, 19, колишнє приміщення Монастиря шариток, з вікон якого на нас тепер споглядають Любарт та Вітовт. А незабаром і наступні портрети відомих особистостей з'являться на території Старого міста.

Управління туризму та промоції міста

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Хустщині ...
Наступна новина: Тернопілля: усі цукрові ...

КОМЕНТАРІ