В Житомирській області в Овруцькому районі відкрили новий елеватор, розрахований на одночасне зберігання 91,5 тис. кукурудзи

В Житомирській області в Овруцькому районі відкрили новий елеватор, розрахований на одночасне зберігання 91,5 тис. кукурудзи

17.10.14 12:07 0 710
У селі Радчиці Овруцького району введено в експлуатацію новий елеватор. 15 жовтня на урочисте відкриття об'єкта завітали голова облдержадміністрації Сергій Машковський, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, директор групи компаній «Ukrlandfarming» Галина Ковток, голова ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко та представники місцевої влади.

Потужність елеватора агрохолдингу «Ukrlandfarming» становить 91,5 тис. тонн одночасного зберігання кукурудзи. До об'єкту входять 5 ємкостей на 32 тис. тонн та 8 ємкостей на 68 тис. тонн, відділення сушки зернових, 2 зерноочисні машини, приймальне відділення з автотранспорту, відділення відвантаження зернових на залізничний транспорт. Елеватор працюватиме цілодобово та зможе приймати та переробляти понад 2 тис. тонн зерна протягом доби. На об'єкті створено майже 100 робочих місць. Обладнання для елеватора постачали канадські партнери, а будівництво здійснювало ТОВ «Екорембуд».

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський наголосив: «Відкриття такого потужного елеватора – знакова подія для Овруцького району та Житомирщини. Це дозволить нам вирішити проблему якісного зберігання зерна у північних районах області. Приємно констатувати, що в такий складний для держави час є підприємства, які готові розвивати свій бізнес в нашому регіоні. Як представник обласної влади обіцяю повну підтримку і сприяння бізнесу в області. Ми працюємо над створенням максимально комфортних умов для інвесторів».

Очільник області зазначив, що відкриття нових промислових об'єктів на теренах області – це запорука успіху для територіальних громад, створення нових робочих місць та наповнення місцевих бюджетів.

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук у своєму виступі звернув увагу на таке: «Обравши канадські технології зберігання зерна, ви отримали можливість продавати якісну продукцію за високими цінами на світовому ринку. Це результат співпраці канадських та українських підприємств і доказ того, що ми підтримуємо всі ініціативи вашої держави». За словами дипломата, саме сільське господарство – це пріоритетний напрямок українсько-канадських відносин.

Гості заклали капсулу та наріжний камінь будівництва під фундамент комбікормового заводу. Очікується, що проектна продуктивність промислового об'єкта становитиме 30 тонн комбікормів за годину. Завершення його будівництва та запуск в експлуатацію заплановано до кінця 2015 року.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ