Сергій Машковський: «Уже зараз область готова прийняти близько тисячі людей»

Сергій Машковський: «Уже зараз область готова прийняти близько тисячі людей»

17.10.14 08:41 0 747
Питання розміщення громадян, які прибувають в область із тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, обговорювалося на нараді, що відбулася 16 жовтня за участю голови облдержадміністрації Сергія Машковського, першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка, кандидата на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути, заступника голови обласної ради Руслана Годованого, членів регіонального координаційного штабу, голів райдержадміністрацій і міськвиконкомів.

Як зазначила у своєму виступі директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна, за оперативними даними станом на 16 жовтня до Житомирської області прибуло 4780 громадян з АР Крим і східних областей України, в тому числі інвалідів і людей похилого віку – 1117, дітей – 1640, чоловіків – 594, жінок – 1429. Зокрема з Донецької та Луганської областей прибуло 4554 особи, з АР Крим – 226 осіб. 719 осіб проживають у соціальних закладах.

Найбільше переселенців розміщено у м. Житомирі (987 чол.), Коростишівському районі (358), м. Коростені (409), м. Бердичеві (286), м. Новограді-Волинському (245).

За дорученням Уряду в області має бути створено резерв житла для 1000 внутрішньо переміщених осіб. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Машковський. Керівники кожного району та міста області мають особисто контролювати це питання.

Станом на 16 жовтня в якості резервного житла на Житомирщині було заявлено 121 об'єкт усіх форм власності, в яких може бути розміщено 800 людей. Так, наприклад, в Андрушівському районі зарезервовано 21 ліжко-місце в гуртожитку Андрушівського професійного ліцею (6 кімнат). У цій будівлі є ряд недоліків, потрібно замінити змішувачі для води, дообладнати санвузол санітарно-технічними пристроями. Приміщення терапевтичного відділення №2 ЦРЛ у с. Стара Котельня має 3 вільні кімнати, в яких може бути розміщено 10 осіб. У Попільнянському районі визначено три об'єкти (приватні житлові будинки), які готові прийняти 12 осіб. У цих будинках є ряд недоліків, санвузли розташовані надворі, відсутня гаряча вода.

Заслухавши керівника кожного району і міста області, Сергій Машковський резюмував: «Є деякі недоопрацювання на місцях, які найближчим часом будуть вирішені. Вже зараз область готова прийняти близько тисячі людей. Але в нас є резерви, завдяки яким ми зможемо забезпечити житлом до 1500 людей». Очільник області звертає особливу увагу керівників районів на тому, що це житло має бути пристосовано до зими, забезпечено нормальними умовами проживання. Однак переселенці мають враховувати специфіку сільської місцевості і розуміти, що міста не зможуть прийняти всіх бажаючих.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі в ...
Наступна новина: Відійшов у вічність ...

КОМЕНТАРІ