В Житомирській області сергій Машковський особисто інспектує переведення котелень на альтернативні види палива

В Житомирській області сергій Машковський особисто інспектує переведення котелень на альтернативні види палива

17.10.14 10:12 0 850
Голова облдержадміністрації Сергій Машковський тримає на особистому контролі процес підготовки Житомирщини до опалювального сезону на фоні скорочення обсягів споживання природного газу. Очільник області 15 жовтня оглянув котельні соціальних закладів Овруцького та Олевського районів.

У місті Овручі Сергій Машковський ознайомився з роботою котельні, яка опалює школу та поліклініку. А на Олевщині голова облдержадміністрації перевірив стан готовності до осінньо-зимового періоду Білокоровицької ЗОШ І-ІІІ ст. та Бучманівської ЗОШ І-ІІІст. У школі с.м.т. Бучмани вже проведено експертизу, завершуються монтажні роботи, а економія бюджетних коштів при переведенні котельні на дрова становитиме 89,725 тис. грн.

Окрім цього очільник області ознайомився зі станом готовності Олевської гімназії до роботи в холодну пору року. У навчальному закладі встановлено 2 котли, які працюють на дровах і обігрівають приміщення площею 4,5 тис. кв. м. Взимку минулого року гімназія використовувала для обігріву в чотири рази менше енергоресурсів. Зараз котельня забезпечена дровами майже на 100%.

Переведення Варварівської ЗОШ на дрова дозволить зекономити протягом опалювального сезону 93,334 тис. грн. Вже завершуються монтажні роботи у котельні Варварівського дитячого садка.

Голова облдержадміністрації наголосив: «Розумію, що процес переходу на альтернативні види палива вимагає часу, додаткових коштів та зусиль багатьох людей. Але ми маємо зрозуміти те, що через 2 – 3 роки ці котли оправдають себе. А завдяки зекономленим коштам ми зможемо замінити вікна у садочках, школах і лікарнях, а також відремонтувати дороги по всій Житомирщині. Намагаючись зекономити енергоносії, ми інвестуємо у майбутнє».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові святкування дня ...
Наступна новина: Тернопільська область: за ...

КОМЕНТАРІ