Підприємці області можуть отримати грант від Європейського банку реконструкції та розвитку

Підприємці області можуть отримати грант від Європейського банку реконструкції та розвитку

17.10.14 15:52 0 687
В облдержадміністрації 16 жовтня відбулася зустріч представників малого та середнього бізнесу Житомирщини з представниками Групи підтримки малого бізнесу Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Участь у заході також взяли перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Зінаїда Янченко та керівники районів і міст області. Тема зустрічі – обговорення питання надання грантової підтримки ЄБРР для малого та середнього бізнесу Житомирської області.

Геннадій Дмитренко на початку заходу закликав усіх до тісної співпраці. Адже результатами такої зустрічі можуть стати надходження іноземного капіталу в економіку регіону для розвитку місцевого бізнесу.

Менеджер Групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні Катерина Рігг спочатку представила підприємцям ЄБРР – міжнародну фінансову організацію, яка була створена 1991 році для допомоги країнам із плановою економікою щодо переходу до ринкової. Акціонерами цієї організації виступають не фізичні особи, а країни. На ними є 64 країни та дві міждержавні установи.

«Окремий підрозділ ЄБРР – Група підтримки малого бізнесу – надає унікальну можливість підприємцям – грантову підтримку. Це не кредит, а фінансова допомога, яка надається на безповоротній основі», – наголосила Катерина Рігг.

Також вона повідомила, на які послуги для бізнесу орієнтована грантова програма: «Ми допомагаємо залучити підприємцям висококваліфікованих консультантів, супроводжуємо проект від початку й до кінця його реалізації і частково компенсуємо затрати на консалтингові послуги».

Катерина Рігг пояснила, що програма компенсує бізнесу від 50% до 70% вартості проекту, але не більше ніж 10 тисяч євро.

ЄБРР залучає консультантів, які можуть надати бізнесу різноманітні консалтингові послуги. Наприклад, це написання бізнес-плану, впровадження менеджменту якості, створенні інтернет-магазину чи веб-сайту, вдосконалення організаційної структури тощо. Виняток становлять лише юридичні питання, оподаткування та фінансовий аудит.

Своїм досвідом співпраці з ЄБРР і консультантами поділився керівник фермерського господарства «Миколаїв» Микола Кузьменко. Він зауважив, що результатами проведеної роботи залишився цілком задоволений, адже грантова підтримка дала можливість його бізнесу розвиватися далі.

«Грантова підтримка – це чудова можливість для покращення роботи вітчизняних підприємств, укладання взаємовигідних контрактів, залучення додаткового іноземного фінансування», – наголосив у підсумку зустрічі Геннадій Дмитренко.

Посадовець закликав представників малого та середнього бізнесу Житомирщини максимально скористатися отриманою інформацією від ЄБРР, звертатися за допомогою та залучати європейські кошти для розвитку власної справи та регіону.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львові навчатимуть ...

КОМЕНТАРІ