До Житомира із зони АТО повернулися 54 прикордонники

До Житомира із зони АТО повернулися 54 прикордонники

17.10.14 08:06 0 710
До Житомира повернулися військовослужбовці Житомирської оперативної прикордонної застави «Житомир». 16 жовтня їх урочисто зустрічали представники влади, прикордонники, родини.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Вячеслав Поліщук щиро подякував героям за відмінне виконання надзвичайно важливої місії, покладеної на них: «Прикордонники Житомирщини здатні з честю захистити кордони та територіальну цілісність України. Ви виконували надскладні завдання самовіддано та відважно».

За відвагу, сміливість і рішучість, проявлені при виконанні оперативно-бойових завдань з охорони і оборони Державного кордону на сході України, Вячеслав Поліщук нагородив грамотами облдержадміністрації майора Олександра Сахнюка та капітана Юрія Тодоріва. Грамоти, подяки та грошові премії отримали прикордонники від першого заступника міського голови Сергія Сухомлина, т.в.о. начальника регіонального управління генерал-майора Олега Медведчука.

Привітали героїв із поверненням додому і рідні. Від їх імені виступила дружина начальника оперативно-бойової застави старшина Олександра Білик. «Найважчою була думка про те, що ви кожну хвилину наражаєтесь на небезпеку, ризикуєте своїм життям. Але ми вірили в вас, і віра допомагала нам жити, працювати, дбати про дітей, батьків. Ви проявили мужність, витримку, стали однією командою. Ви – наші герої. Дякую за те, що ви повернулися живі і здорові», – сказала вона.

Цього разу до Житомира повернулися 54 військовослужбовця, які з 31 липня по 16 жовтня виконували наказ щодо дотримання національної безпеки України на Державному кордоні. Наказ виконали. Втрат і поранень серед персоналу не допустили. За словами командира, начальника оперативно-бойової застави Костянтина Білика, хлопці забезпечували охорону Державного кордону у Луганській області, несли службу на блокпостах, забезпечували прикриття взаємодіючих підрозділів, а також супроводжували колони. Виїжджаючи з Житомира, повністю були забезпечені технікою, майном і зброєю.

«Неодноразово потрапляли під обстріли. Але зараз стало тихіше, – розповідає Костянтин Білик. – Люди повертаються в населені пункти. Починають працювати школи, дитсадки, магазини. Ситуація стабілізується. Місцеве населення ставиться по-різному. Одні вітають, інші запитують, навіщо приїхали. Після відпочинку готові приступити до виконання завдань».

Житомирські прикордонники фактично щодня впевнено і рішуче діяли проти озброєних формувань терористів та їхніх посібників, які намагались незаконно перетнути державний кордон, здійснювали напади на військові підрозділи, прикордонні наряди та мирних громадян. У складних умовах жоден військовослужбовець не зрадив військовій присязі, не спасував перед труднощами. Їхній девіз: «З нами честь, за нами держава».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пенсії на Тернопільщині ...
Наступна новина: Житомирщина: 18.10. втретє ...

КОМЕНТАРІ