99 % соціальних закладів Житомирщини готові до роботи в осінньо-зимовий період

99 % соціальних закладів Житомирщини готові до роботи в осінньо-зимовий період

17.10.14 13:41 0 643
Під час засідання колегії департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, яке відбулося 16 жовтня, головним чином було підсумовано роботу щодо стану готовності підвідомчих установ системи до роботи в осінньо-зимовий період.

Наразі в області функціонує 16 інтернатних установ, в яких на повному державному утриманні перебувають 2304 самотніх непрацездатних громадян і людей із особливими потребами та 331 дитина з фізичними та розумовими вадами.

Наразі в інтернатних установах області лише десять котелень працює на газу. Разом із тим, п'ять котелень уже переведені на тверде паливо, а одну котельню Володарсько-Волинського психологічного інтернату переоснащено на використання рідких енергоносіїв.

«Згідно з рішенням останньої сесії обласної ради, що відбулася 11 вересня, на підготовку установ системи до роботи в осінньо-зимовий період з обласного бюджету було виділено 3 млн 87,3 тис. грн. У зв'язку з цим на Житомирщині була здійснена потужна робота щодо переведення котелень восьми інтернатних установ на альтернативні види палива (Житомирський геріатричних пансіонат, Довбиський, Любраський, Ходорківський, Радомишльський і Володарсько-Волинський психологічні інтернати, Тетерівський дитячий будинок-інтернат та Житомирське вище професійне училище-інтернат). Також, відповідно до завдання Уряду, керівники підвідомчих установ системи соціального захисту області розробили комплекс оперативних заходів, спрямованих на зменшення споживання природного газу на рівні 30 %, – прокоментувала Галина Корінна, спілкуючись із журналістами. – Із цим завданням галузь соціального захисту населення Житомирщини фактично впоралася: придбано необхідний обсяг місцевих енергоносіїв, зокрема, дров, пелетів і вугілля. Тож, ми готові розпочати опалювальний сезон. Уже підготовлено 99 % соціальних закладів області».

У Житомирському геріатричному пансіонаті на вже проведено монтаж твердопаливного котла та звершено роботи з реконструкції котельні. Відтак, інтернатна установа зможе опалюватися за рахунок вугілля та дров.

Керівництво Коростенського геріатричного пансіонату у цьому напрямку співпрацює з інвестором «Теплодар». Там наразі завершуються роботи щодо встановлення модульної котельні з двома твердопаливними котлами.

Під час підготовки до роботи в осінньо-зимовий період у соціальних установах Житомирщини було відремонтовано 450 м теплотрас, 635 м холодного та 250 м гарячого мереж водопостачання.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Тернополі стартувала ...

КОМЕНТАРІ