Марш слави героїв на Закарпатті відбувся у єднанні місцевих націоналістів

Марш слави героїв на Закарпатті відбувся у єднанні місцевих націоналістів

17.10.14 08:03 0 687
15 жовтня 2014 року на площі Народній відбулось віче, присвячене визнанню боротьби ОУН–УПА за свободу України. Після віча за участі націоналістичних організацій відбувся смолоскипний марш, під час якого учасники спалили комуністичну символіку.

Незважаючи на дощову погоду, націоналісті таки зібралися на площі Народній. Звідки з запаленими смолоскипами колона рушила містом. Поблизу пам'ятника Августину Волошину, першого Президента Карпатської України, учасники проспівали український славень. На площі Театральній активісти спалили комуністичний прапор на знак остаточного прощання з "совком". До маршу свободівців долучилася молодіжна організація "Карпатська Січ", з якими націоналісті пройшли пліч-о-пліч містом із патріотичними закликами: "Наша земля – наші герої!", "Пам'ятай чужинець! – Тут господар українець!", "Герої не вмирають! – Вмирають вороги!" тощо.

"Це гасла, що давно актуальні в нашій країні. Смолоскипний хід – це не просто помпезний парад, а символ згуртованості та національного духу. Духу пам'яти предків, духу козаків та упівців. І ми на місцях теж вимагатимемо визнання бійців ОУН–УПА як борців за визволення української нації", – прокоментував акцію голова Закарпатської обласної організації ВО "Свобода" Томаш Лелекач.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Канатний парк: нова ...
Наступна новина: Правоохоронці Волині ...

КОМЕНТАРІ