У Львові відбудуться спеціалізовані медико-волонтерські навчання

У Львові відбудуться спеціалізовані медико-волонтерські навчання

17.10.14 17:43 0 673
16 жовтня о 12.00, у Львові на території стадіону «Скіф» відбудуться спеціалізовані медико-волонтерські навчання з відпрацювання дій у випадках масового ураження людей під час терористичних актів.

Цей захід проводиться з метою налагодження взаємодії волонтерських і громадських організацій та спеціалізованих служб цивільного захисту населення області, які залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і терористичних актів.

Організатор навчань: департамент охорони здоров'я Львівської ОДА. До підготовки та проведення заходу залучено департаменти ЛОДА з питань цивільного захисту, освіти і науки, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, з питань культури, релігій і національностей; ГУ ДСНС у Львівській області, ГУ МВС у Львівській області, Управління СБУ у Львівській області та управління молоді і спорту ЛОДА; Львівські університети: національний медичний ім. Данила Галицького та фізичної культури; Військово-медичний клінічний центр Західного регіону: керівники структурних підрозділів ЛОДА та ЛПЗ області, волонтерські організації.

Навчання передбачає два етапи.

На першому етапі – волонтери (з числа громадян, що зголосилися) ознайомляться та отримають практичні навики з надання домедичної допомоги у випадку великої кількості потерпілих внаслідок надзвичайних ситуацій, в тому числі терористичних актів.

На другому – відбуватиметься відпрацювання практичних конкретних дій волонтерів з надання домедичної допомоги в зоні ураження у взаємодії з спеціалізованою медичною службою цивільного захисту, аварійно-рятувальними підрозділами ГУ ДСНС у Львівській області.

У процесі навчань, головну увагу буде звернено на злагодження дій волонтерів і фахівців та правильність проведення ними домедичних і медичних маніпуляцій.

Всього у навчанні заплановано до участі майже 300 учасників.

До уваги представників ЗМІ: У програмі спеціалізованих навчань запланована зустріч із журналістами т.в.о. голови ОДА Юрія Турянського та директора департаменту охорони здоров‘я ЛОДА Богдана Чечотки. Орієнтовний початок о 12.45.

Довідково:

Діяльність з підготовки різних категорій населення до надання домедичної допомоги належить до пріоритетних завдань Департаменту охорони здоров‘я Львівської ОДА та підпорядкованих йому медичних закладів в умовах сьогодення. З інформаційними матеріалами, щодо проведення такої роботи, можна ознайомитися на офіційному сайті Департаменту за адресою guoz.lviv.ua/ukr/zonaato у тематичному розділі «Військово-медичне забезпечення та навчання».

На виконання наказу Департаменту охорони здоров‘я ЛОДА від 09.10.2010 за № 684 «Про проведення спеціалізованих медично-волонтерських навчань на засадах державно-громадського партнерства» подібні спеціалізовані навчання проводитимуться у всіх підпорядкованих медичних закладах Львівщини упродовж жовтня цього року.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: організація ...
Наступна новина: У Волинській області у ...

КОМЕНТАРІ