У Львівській області рятувальники та медики навчали волонтерів надавати допомогу населенню у випадку терористичного акту

У Львівській області рятувальники та медики навчали волонтерів надавати допомогу населенню у випадку терористичного акту

17.10.14 08:04 0 643
16 жовтня на території стадіону «Скіф» у Львові відбулися спеціалізовані медико-волонтерські навчання з відпрацювання дій у випадках масового ураження людей під час терористичних актів. Організатором навчань виступила Львівська обласна державна адміністрація і Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА. До підготовки та проведення заходу залучили фахівців Головного управління ДСНС України у Львівській області, правоохоронних органів, структурних підрозділів ЛОДА, ЛНМУ ім. Данила Галицького, Університету фізичної культури та спорту і військового ліцею імені Героїв Крут.

Цей захід мав на меті налагодити взаємодію волонтерських і громадських організацій та спеціалізованих служб цивільного захисту, які залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і терористичних актів. Основна увага зосереджувалася на злагодженості дій волонтерів і фахівців екстрених служб, а також правильності надання домедичної і медичної допомоги. Загалом участь у заході взяло близько 300 учасників.

Навчання проходили у два етапи. На першому – волонтери ознайомилися та отримали практичні навики з надання домедичної допомоги у випадку великої кількості потерпілих, внаслідок надзвичайних ситуацій, у тому числі терористичних актів.

Другий етап передбачав відпрацювання практичних дій волонтерів з надання допомоги в зоні ураження. В імітованій ситуації терористичного акту, рятувальники проводили пошуково-рятувальні роботи постраждалих та розбирали завали зруйнованих будівель. За допомогою спецобладнання, зокрема, пневматичних подушок, фахівці ДСНС вивільняли постраждалих з-під уламків та надавали домедичну допомогу. Волонтери усіляко допомагали рятувальникам аби оптимізувати рятувальні роботи.

Таким чином можна вважати, що учасники навчань досягли головної мети – волонтери відпрацювали взаємодію із спеціалізованою медичною службою цивільного захисту та аварійно-рятувальними підрозділами ГУ ДСНС у Львівській області. А це в перспективі дасть можливість оперативно реагувати на небезпечні події та покращити рівень освіченості населення у галузі особистої безпеки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: ТОВ ...
Наступна новина: Пенсії на Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ