У Рівненській області у центрі міста працює мобільний консультативний пункт щодо дій населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій

У Рівненській області у центрі міста працює мобільний консультативний пункт щодо дій населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій

17.10.14 15:10 0 744
З 09 по 20 жовтня на Майдані Незалежності у центрі міста Рівного функціонує мобільний консультаційний пункт Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності та Головного управління ДСНС України у Рівненській області. Мета роботи пункту - навчити пересічних громадян діяти у разі виникнення надзвичайних ситуацій та вміти вберегти себе від біди.

Встановлений пункт є осередком консультаційної, просвітницько-інформаційної роботи і пропаганди знань з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності серед мешканців нашої області.

Головними завданнями мобільного консультаційного пункту є інформаційно-просвітницька робота з населенням щодо правил поведінки в умовах надзвичайних ситуацій, яка проводиться за допомогою бесід, консультацій, з використанням поліграфічних видань, що сприяє розвитку громадської свідомості щодо особистої та колективної безпеки, підвищення рівня морально-психологічного стану громадян в умовах загрози і виникнення надзвичайних ситуацій.

Пункт працює з 10.00 до 17.00 та оснащений наочною інформацією: плакатами, буклетами, брошурами, газетами, журналами, зразками засобів індивідуального захисту тощо.

На запрошення рятувальників до співпраці у мобільному консультаційному пункті відгукнулось чимало фахівців із інших служб: Товариство Червоного Хреста, благодійного фонду „Майбутнє без СНІДу”, ПАТ „Рівнегаз”, Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах, „Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”, ПАТ „Рівнеобленерго”, Рівненського обласного центру здоров’я та волонтери, які надають психологічну допомогу постраждалим у надзвичайних ситуаціях.

Робота консультантів мобільного консультаційного пункту організована таким чином, щоб кожний відвідувач міг отримати вичерпну інформацію та роз’яснення щодо питань гарантованого забезпечення захисту та порядку дій в умовах надзвичайних ситуацій.

Кожен мешканець міста може звернутися до мобільного консультаційного пункту щодо роз’яснення порядку дій у разі виникнення надзвичайних ситуаціях та отримати на пам’ять пам’ятки, брошури, плакати та листівки з безпеки життєдіяльності.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Закарпаття: створена ...

КОМЕНТАРІ