У Рівненській області житель Дубенщини намагався продати патрони та гранату

У Рівненській області житель Дубенщини намагався продати патрони та гранату

17.10.14 12:10 0 772
На 102 надійшло повідомлення від жителя села Верба Дубенського району про те, що невідомий чоловік пропонує йому купити патрони.

Правоохоронці, які прибули за адресою названою дозвонювачем, відразу встановили так званого «продавця». Ним виявився 54-річний Микола, житель села Верба Дубенського району. Микола останні роки неодноразово відбував покарання у місцях позбавлення волі, в тому числі за незаконне зберігання боєприпасів. Як з'ясували міліціонери зловмисник намагався продати 22 патрони та корпус до ручної гранати. За це він хотів отримати гроші, або випивку. Під час спілкування з оперативниками правопорушник пояснив, що патрони та гранату знайшов неподалік села Верба в лісосмузі, поблизу закинутого будинку.

- Наразі, слідчим відділом розпочато кримінальне провадження, - розповідає начальник Дубенського МВ УМВС Леонід Михалко. – За попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Патрони та гранату правоохоронці вилучили та направили на дослідження до Науково – дослідного експертно – криміналістичного центру при УМВС України. Слідчі перевіряють правдивість свідчень Миколи та встановлюють обставини вчинення злочину. За дане кримінальне правопорушення йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до п'яти років.

Олеся Шевченко,

Дубенський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області в ...
Наступна новина: Волинь на 100% технічно ...

КОМЕНТАРІ