Тернопілля: усі цукрові заводи області сировиною забезпечені

Тернопілля: усі цукрові заводи області сировиною забезпечені

17.10.14 15:23 0 791
На 20% перевищують цього року показники врожайності цукрових буряківу порівнянні з минулим роком. Їх збиральна кампанія уже сягнула екватору. Із 52% від загальних посівів зібрали 745,5 тис тонн цукрових буряків, середня врожайність культури становить 384,3 ц/га. На цукрові заводи вивезли 675 тис тонн, повідомили у департаменті агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації.

«Цукрові заводи області працюють без затримки, - зазначає заступник директора департаменту агропромислового розвитку Зеновій Висоцький. – Вдалось налагодити оперативну систему транспортування цукрових буряків до пунктів прийому. Тож можемо впевнено сказати, що область цього року цукром буде забезпечена».

Також аграрії закінчують збирати гречку, зокрема станом на 15 жовтня її намолотили 10,3 тис тонн. Середня врожайність гречки – 11,7 ц/га, що на 10 % перевищує середню врожайність минулого року.

Окрім того, триває збір кукурудзи на зерно. Загалом зібрали 245,9 тис тонн (23% від загальної площі посівів). Врожайність кукурудзи – 69,1 ц/га, що на 6% перевищує минулорічні показники.

Аграрії продовжують посів озимих культур та оранку ярого зябу під урожай 2015 року. Озимі зернові посіяли на площі понад 165 тис га, що становить 86% від запланованої. Зяб зорали на площі понад 105 тис га (38% від запланованої). Триває в області також підготовка ґрунту під посіви ярих зернових.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Знайомство з «Іменами ...
Наступна новина: На Львівщині встановили ...

КОМЕНТАРІ