Дитячий майданчик для дітей з особливими потребами відкрили у Тернополі

Дитячий майданчик для дітей з особливими потребами відкрили у Тернополі

17.10.14 15:56 0 784
Перший дитячий майданчик для дітей з особливими потребами відкрили у дворі Тернопільської міської дитячої поліклініки, що на вул. Федьковича, 16. Він призначений для розвитку загальної моторики та виконання посильних фізичних вправ на свіжому повітрі дітьми, які проходять комплексну реабілітацію в центрі соціальної реабілітації та у дитячій поліклініці.

«Ми повинні піклуватися про дітей з особливими потребами, адже вони потребують спеціального обладнання, де б могли виконувати лікувальні та реабілітаційні фізичні вправи, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Ще на початку року були виділені необхідні кошти та замовлено спеціалізоване обладнання. Нарешті, майданчик у Тернополі встановили і, надіємося, діти покращуватимуть своє здоров’я».

На даному дитячому майданчику діти зможуть тренуватися на гірці, гойдалках, так званих «рукоходах». Усе обладнання має відповідні сертифікати якості.

«Майданчик сформований та може доповнюватися іншими необхідними спорудами, які зможуть використовувати як здорові, так і хворі діти, - розповідає головний лікар дитячої міської лікарні Роман Книш. – Для особливих потреб тут встановлені так звані «рукоходи» для дітей, які мають проблеми з вадами ходьби для покращення моторики рук та ніг, а також є спеціальні гойдалки для дітей з вадами центральної нервової системи».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові навчатимуть ...
Наступна новина: Прикарпатські УБОЗівці ...

КОМЕНТАРІ