На Тернопільщині ліквідували ще одну ділянку концентрації ДТП

На Тернопільщині ліквідували ще одну ділянку концентрації ДТП

17.10.14 12:14 0 704
На завершальному етапі ремонт ділянки автомобільної дороги міжнародного значення «Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече» у районі населеного пункту Плебанівка Теребовлянського району.

Там завершують ремонтувати 1,5 кілометри проїжджої частини. У найближчі дні планують здати об'єкт в експлуатацію. Уже влаштували нижній шар асфальтобетону з однієї сторони проїжджої частини, наразі працюють над другою частиною автошляху.

За словами начальника Служби автомобільних доріг в Тернопільській області Богдана Юлика, ця ділянка дороги входила до переліку місць найбільшої концентрації дорожньо-транспортних пригод.

«Ми продовжуємо виконувати програму, складену облдержадміністрацією і Службою автомобільних доріг в Тернопільській області, - зазначив Богдан Іванович. – Вона передбачає використання двох ресурсів – коштів з місцевого і державного бюджетів – на ремонт доріг. Станом на 16 жовтня, цьогорічний план виконано на 75%».

На ділянці дороги у с. Плебанівка провели поточний середній ремонт, однак він прирівнюється до капітального, оскільки тут повністю замінили дорожнє полотно.

Відремонтовану ділянку дороги оглянув голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк 16 жовтня.

«Ця частина автомобільної дороги входила у перелік доріг, які потребували капітального ремонту, - зазначив Олег Мирославович. – Цього року ми обрали курс на ремонт доріг, де є найбільше місць концентрації ДТП та де сконцентровано найбільше транспортних потоків. Ми вже побачили позитивні результати обраної стратегії, тому в цьому напрямку працюватимемо і надалі».

За словами очільника Тернопільщини, цьогоріч в області виконано втричі більше робіт щодо ремонту доріг. Загалом, Тернопільщина серед лідерів на всеукраїнському рівні за обсягами виконаних робіт.

«В умовах обмеженого фінансового ресурсу для нас важливим є ефективне використання коштів», - зауважив Олег Сиротюк.

Також він наголосив, що Тернопільщина має зручне географічне розташування - в центрі західних областей - має великі перспективи розвитку логістичного потенціалу через транспортне сполучення, однак через стан доріг багато логістичних компаній не включали Тернопільщину у свої маршрути.

«Поступово ми цю проблему вирішуємо. На ключових магістральних напрямках значну частину робіт уже виконано», - констатував Олег Сиротюк.

Довідково: У планах – ремонт частини автомобільної дороги міжнародного значення «Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече» у районі смт. Товсте Заліщицького району, ділянок автомобільної дороги міжнародного значення «Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам'янка» - у м. Бережани та у с. Кам`янки Підволочиського району.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ