Тернопілля: у районах області провели штабні тренування з питань цивільного захисту

Тернопілля: у районах області провели штабні тренування з питань цивільного захисту

17.10.14 09:12 0 673
Штабні тренування, на яких відпрацювували виконання завдань під час несприятливих погодних умов при виникненні надзвичайних ситуацій і подій, характерних для осінньо-зимового періоду, а також спеціалізовані медично-волонтерські навчання з відпрацювання дій у випадках масового ураження людей під час терористичних актів провели на Тернопільщині.

Зокрема, під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Івана Крисака 10 жовтня відбулось штабне тренування в області. Організаторами були представники обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, обласних служб цивільного захисту, державної служби з надзвичайних ситуацій, управління цивільного захисту облдержадміністрації, ВАТ «Тернопільобленерго», ПАТ «Тернопільгаз», ДП «Тернопільський облавтодор», служби медицини катастроф.

Як зазначив Іван Крисак, під час тренування відпрацьювали важливі завдання щодо підготовки області до дій у випадку надзвичайних ситуацій та терористичних актів під час осінньо-зимового періоду.

«Штаби з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій усіх рівнів продемонстрували достатній рівень підготовки персоналу, техніки, оснащення та пунктів управління до виконання завдань з ліквідації надзвичайних ситуацій. Також під час тренувань було перевірено організацію оповіщення органів управління та сил цивільного захисту при потребі інформування населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій, стан захисних споруд цивільного захисту та готовність до проведення заходів з евакуації громадян при виникненні загрози життю та здоров'ю громадян».

У районах області такі штабні тренування пройшли 15 жовтня. На місцях керівникам району методичну допомогу в проведені тренувань надавали представники управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації та управління ДСНС України в області. Зокрема, у Гусятинському районі працював начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Євген Лукавий, у Лановецькому та Кременецькому районах – заступник начальника управління з питань цивільного захисту населення Іван Бабій та головний спеціаліст управління Богдан Місюк.

«Рівень підготовки спеціалістів як у Тернополі, так і в районах відповідає вимогам теперішнього часу, - додав Євген Лукавий. – Працівники відповідних структур під час тренувань продемонстрували неабияку професійність та готовність діяти у екстремальних умовах».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ