У Тернопільському обласному клінічному онкологічному диспансері   відкрили оновлене поліклінічне відділення

У Тернопільському обласному клінічному онкологічному диспансері відкрили оновлене поліклінічне відділення

17.10.14 17:37 0 695
У результаті чого, з добудовою третього поверху, отримано додаткові площі для розміщення 4-х кабінетів функціональної діагностики, окремого операційного блоку з післяопераційними палатами та 5 кабінетів лікарського прийому.

Вітаючи колектив комунальної установи Тернопільської обласної ради, заступник голови облради Олег Боберський наголосив: «Відкриття реконструйованого поліклінічного відділення – це одна із цеглинок реформування медичної галузі. На жаль, багато років держава не вважала охорону здоров'я пріоритетним напрямком. Разом з тим для демократичної держави найважливішим є громадянин, у тому числі його здоров'я. Маємо надію, що таке ставлення до людини буде характерне і для демократичної, цивілізованої України, яку ми почали будувати.

На жаль, кількість онко-хворих невпинно зростає. Своєчасна діагностика у цій галузі вкрай актуальна. Адже чим раніше виявлено хворобу, тим більше шансів на одужання має пацієнт. Саме тому додаткові площі для кабінетів функціональної діагностики життєво необхідні.

ми відкриваємо приміщення. Їх ще необхідно обладнати. І обласна рада, і державна адміністрація мають докласти усіх зусиль, щоб якомога швидше наповнити корпус найновішою медичною апаратурою та новими меблями!»

Довідково: Тернопільський обласний онкодиспансер функціонує з 1949 року.

В диспансері працює 429 працівників (82 лікарів, 164 – середнього медичного персоналу).

В диспансері розгорнуто 265 стаціонарних ліжок, з них 205 – хірургічного профілю, 60 – радіологічного. Функціонує 5 стаціонарних спеціалізованих відділень, диспансерно-поліклінічне відділення та відділення анестезіології з палатою інтенсивної терапії, а також централізована клінічно-діагностична та цитологічна лабораторії та рентгенвідділ .

Основний напрям роботи: надання високоспеціалізованої медичної допомоги населенню області, організаційно-методичної допомоги лікувально-профілактичним закладам області.

Щорічно спеціалізовану медичну допомогу отримують 7,5 тисячі хворих. Виконується до 3000 операцій, 1500 хворих отримують променеву терапію, 2700 хіміотерапію.

Поліклінічне відділення онкодиспансеру функціонує в складі онкологічного диспансеру. Число відвідувань у 2013 році склало 29012 осіб; з них хворих, що звернулись вперше 8682 особи; з них сільського населення 14552 осіб.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку нащадки славних ...
Наступна новина: Вінничина: організація ...

КОМЕНТАРІ