Житомирська область: за добу рятувальникам 6 раз вдалось ліквідувати займання сухої трави

Житомирська область: за добу рятувальникам 6 раз вдалось ліквідувати займання сухої трави

17.10.14 16:16 0 691
15 жовтня о 15:15 на пункт зв’язку 23-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Черняхів надійшло повідомлення про займання сухої трави в селі Мокренщина.

Прибувши до місця виклику вогнеборці встановили, що в результаті спалювання людьми сухої трави осередків займання було декілька. У зв’язку з сильним вітром полум’я швидко розповсюджувалося. Завдяки вмілим діям бійців ДСНС пожежу повністю ліквідовано о 19:25. Надзвичайники не допустили займання, розташованого через дорогу населеного пункту. Проте внаслідок події вогнем знищено 4 гектари сухої рослинності.

Того ж дня рятувальникам довелось ще 5 разів ліквідувати подібні пожежі, 3 з яких сталися в Коростенському районі.

Працівники ДСНС наголошують на важливості дотримання правил пожежної безпеки, особливо на відкритих територіях. Перед тим як проводити спалювальні очисні роботи необхідно спочатку очистити місце; мати поряд первинні засоби пожежогасіння та обов’язково контролювати все, що відбувається. Ні в якому разі не можна спалювати траву у вітряну погоду, так як вогонь швидко розповсюджується по території. Полум»я із сухотрав’я може перекинутись і на приватні домоволодіння, розташовані поряд та приносити шкоду як довкіллю, так і людям.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ