Понад тисяча родин переселенців звернулись за матеріальною допомогою – Мінсоцполітики

Понад тисяча родин переселенців звернулись за матеріальною допомогою – Мінсоцполітики

18.10.14 08:00 0 772
Станом на 17 жовтня понад тисяча родин переселенців звернулися до державних установ за матеріальною допомогою, повідомив директор департаменту державної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«На за оперативною інформацією, до органів соціального захисту населення звернулись понад тисяча родин щодо призначення допомоги на проживання й оплату комунальних послуг. І 15 відсотків із цих сімей, які звернулися, вже отримали цю допомогу. Що стосується джерел фінансування, то згідно з рішенням Кабінету міністрів, передбачено, що виплати здійснюються з державного бюджету», – зазначив Музиченко.

Виходячи з чисельності переміщених осіб, які стали на облік в управліннях міністерства соціальної політики за місцем нинішнього проживання, держава витратить на підтримку переселенців близько півмільярда гривень до кінця цього року, повідомив Музиченко.

Український уряд 1 жовтня ухвалив рішення щодо порядку надання щомісячної адресної допомоги переселенцям з тимчасово окупованої території України і районів проведення антитерористичної операції.

Надані кошти переселенці витрачатимуть, серед іншого, на оплату житлово-комунальних послуг. Згідно з урядовим рішенням, виплати здійснюються за рахунок субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг теплового і водопостачання, квартирної плати тощо, зазначив Музиченко.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вторичный герметик NEDEX
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ