Путін: є поступ щодо розмежування сторін конфлікту в Україні

Путін: є поступ щодо розмежування сторін конфлікту в Україні

18.10.14 08:10 0 715
Президенти України і Росії досягли поступу у вирішенні проблеми розмежування між сторонами конфлікту в Україні, заявив Володимир Путін після двосторонньої зустрічі з Петром Порошенком в італійському Мілані. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зокрема, сказав він, сторони домовилися про використання безпілотників та іншу сучасну техніку, яка дозволить визначити місця, звідки завдаються удари.

Путін також знову стверджував, що Росія не є стороною конфлікту в Україні.

Перед виступом Путіна за результатами двосторонньої зустрічі Порошенко теж заявив, що сторони досягли згоди щодо необхідності виконувати «мінські домовленості» про врегулювання в частині Донбасу. За його словами, визначальним моментом є припинення вогню, і сторони домовилися про практичні кроки, щоб контролювати виконання цієї домовленості разом із Організацією з безпеки і співпраці в Європі. Йдеться, зокрема, про збільшення числа безпілотників, а також іншого обладнання, яке допоможе визначати винних у порушеннях режиму припинення вогню.

Це була вже третя зустріч двох президентів. Раніше цього дня вони зустрічалися в так званому «нормандському форматі», з участю також президента Франції і канцлера Німеччини. А перед цим уранці в робочому сніданку також брали участь прем’єри Італії й Великої Британії і президенти Європейської ради і Європейської комісії. Темами зустрічей були врегулювання в частині Донбасу, де за підтримки Росії діють проросійські збройні сепаратисти, і газові суперечки Росії й України.

На Заході вже багато разів звертали увагу, що в той час як Україна робить багато для виконання «мінських домовленостей» про врегулювання кризи в частині Донбасу, Росія не виконує своїх зобов’язань за цими домовленостями.

Зокрема, проросійські сепаратисти вже не раз заявляли, що не дозволять використання безпілотників і збиватимуть їх.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олевський район: ...
Наступна новина: Україна та Європейський ...

КОМЕНТАРІ