Росія і Україна досягли поступу щодо питання газу – Путін

Росія і Україна досягли поступу щодо питання газу – Путін

18.10.14 09:33 0 840
Росія й Україна досягли поступу в газовому питанні, заявив президент Росії Володимир Путін після двосторонньої зустрічі з президентом України Петром Порошенком в італійському Мілані. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, поступ полягає в тому, що Росія домовилася з українськими партнерами про умови поновлення постачання газу до України принаймні на зимовий період.

Узгоджені й усі параметри цієї домовленості, додав Путін.

Він висловив сподівання, що Європейський союз допоможе Україні подолати «касовий розрив».

Перед виступом Путіна за результатами двосторонньої зустрічі свою версію висловив Порошенко, який сказав, що на цій зустрічі сторонам не вдалося досягти ніяких практичних результатів. При цьому він висловив сподівання, що рішення в цій справі вдасться знайти до 21 жовтня, коли мають відбутися тристоронні газові переговори між Україною, ЄС і Росією у Брюсселі.

Це була вже третя зустріч двох президентів. Раніше цього дня вони зустрічалися в так званому «нормандському форматі», з участю також президента Франції і канцлера Німеччини. А вранці в робочому сніданку також брали участь прем’єри Італії й Великої Британії і президенти Європейської ради і Європейської комісії. Темами зустрічей були газові суперечки Росії й України і врегулювання в частині Донбасу, де за підтримки Росії діють проросійські збройні сепаратисти.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ