Валерій Зінченко: "Ми маємо об'єднати зусилля, аби ці вибори пройшли чесно та без порушень"

Валерій Зінченко: "Ми маємо об'єднати зусилля, аби ці вибори пройшли чесно та без порушень"

18.10.14 16:51 0 766
На цьому начальник УМВС України в Чернівецькій області наголосив під час зустрічі із координаторами громадянської мережі «Опора» та громадянського руху «Чесно».

В першу чергу, хочу наголосити, міліція – поза політикою. Ми не маємо жодних політичних вподобань і реагуємо на кожне порушення Закону однаково, незалежно від партійних кольорів, - зазначив Валерій Зінченко. Ми всі зацікавлені в тому, щоб вибори пройшли на належному рівні, без порушень законодавства, провокацій та порушень громадського порядку, щоб весь світ переконався, що Україна – демократична держава, а українці – народ, котрий вільно та прозоро обирає своїх представників у Верховній Раді.

Загалом, з початку передвиборчої кампанії до УМВС України в Чернівецькій області надійшло близько 30 заяв про порушення виборчого законодавства. Левова частка з них – саме від представників громадянської мережі «Опора». Нагадаємо також, що на Буковині відкрито кримінальне провадження за підкуп виборців.

Члени «Опори» розробили довідкові листівки, на яких чітко пояснюються порушення виборчого законодавства. Адже часто бабуся, котрій дарують умовно кілограм цукру не знає, що це може виявитися купівлею її голосу. Такі листівки із роз'ясненням будуть висіти у кожному райвідділу міліції, місцевих адміністраціях, учбових закладах, виборчій дільниці тощо. Також їх розноситимуть дільничні інспектори міліції. Особливу увагу приділятимуть тим громадянам, котрі голосуватимуть на дому. Також спеціальні тренінги проведуть і для працівників органів внутрішніх справ.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі голова ...
Наступна новина: Волинські свободівці ...

КОМЕНТАРІ