За незаконний посів та вирощування нарковмісних рослин на Волині розпочато 60 кримінальних проваджень

За незаконний посів та вирощування нарковмісних рослин на Волині розпочато 60 кримінальних проваджень

18.10.14 13:24 0 663
Протягом чотирьох місяців правоохоронці Волині проводили операцію під умовною назвою «Мак», у рамках якої виявляли та знищували незаконні посіви маку, конопель, перекривали джерела і канали надходження до споживачів наркосировини, в тому числі попереджували злочинну діяльність осіб, які займаються незаконним виготовленням, заготівлею та збутом наркосировини.

– Зусилання міліціонерів спрямовувалися насамперед на проведення профілактичних заходів, зокрема інформування населення про заборону культивування нарковмісних рослин, – розповів начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Волинській області Володимир Костанюк. – Правоохоронці разом із працівниками сільських рад проводили роботу серед населення, розповідали про адміністративну та кримінальну відповідальність за незаконне висівання нарковмісних рослин.

Тож загалом було здійснено більше десяти тисяч перевірок сільськогосподарських підприємств і присадибних ділянок громадян.

– За час проведення операції працівники міськрайвідділів міліції вилучили з незаконного обігу 57155 нарковмісних рослин (53975 – мак, 3180 – конопелі) та більше 45-ти кілограмів наркосировини (макової соломки та марихуани). У результаті до адміністративної відповідальності притягнуто 46 осіб та розпочато 60 кримінальних проваджень за ст. 310 Кримінального кодексу України, – підсумував результати проведення операції «Мак» Володимир Костанюк.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ