Володимир Гунчик: “Україна має стати рівноправним членом Європейського Союзу”

Володимир Гунчик: “Україна має стати рівноправним членом Європейського Союзу”

18.10.14 08:06 0 675
В кабінеті голови облдержадміністрації Володимира Гунчика відбулася зустріч з представниками Європейського Союзу. Мета візиту - інформаційна кампанія “Будуймо Європу в Україні”, яка спрямована на роз'яснення важливості підписання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

Володимир Гунчик насамперед привітав іноземних гостей на волинській землі та наголосив на важливості обговорення шляхів розвитку співробітництва Волині і Європейського Союзу.

За його словами, в області розпочалася розробка регіональної стратегії розвитку “Волинь-2020”, в яку будуть включені нові проекти, які лише поглиблюватимуть співпрацю. Зокрема, розпочато реалізацію третьої фази спільний Проект ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду — III”, основним завданням якого є стимулювання розвитку громад. Також діє програма транскордонного співробітництва “Польща-Україна-Білорусь”, що відкриває значні перспективи прикордонного співробітництва, розвитку інфраструктури та туризму. Напрацьовується низка й інших проектів, які спрямовані на зменшення енергонезалежності України від російського газу та реформування ЖКГ. “Всі ці проекти є важливими для розвитку області, але потребують фінансової підтримки з боку європейських країн”, - сказав він.

“Україна обрала для себе європейський напрямок та має стати рівноправним членом Європейського Союзу”, - акцентував голова ОДА.

Керівник преси та інформації Представництва ЄС Юргіс Вілчінкас зауважив, що вже через 14 днів вступить в дію Угода про Асоціацію між Україною та ЄС, підписана Президентом України Петром Порошенком, що дозволить розпочати низку реформ, які і є шляхом до європейської інтеграції. Він також висловив згоду з тим, що вирішення питання енергетичної безпеки України та ЄС потребують спільних зусиль і координації. А інвестиції в людей, їхню освіту є дуже важливим аспектом, адже це дозволить молодим спеціалістам залишатися вдома та працювати на розвиток держави.

“Реформування всіх гілок влади та поліпшення умов ведення бізнесу - створять сприятливу атмосферу для інвестицій”, - зауважив Юргіс Вілчінкас під час розмови, - ми - відкриті та готові надавати Україні підтримку для реалізації реформ, що є обов'язковими на шляху до ЄС”.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ