Міський голова Микола Романюк зустрівся з керівником відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Юргісом Вілчінскасом

Міський голова Микола Романюк зустрівся з керівником відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Юргісом Вілчінскасом

18.10.14 09:11 0 650
17-18 жовтня делегація Представництва Європейського Союзу в Україні перебуває у Луцьку з офіційним візитом. У рамках візиту відбулася зустріч керівника відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Юргіса Вілчінскаса з міським головою Миколою Романюком і начальником управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вірою Кудрявцевою. Вони обговорили питання презентації основних напрямків роботи Представництва ЄС в Україні.

Микола Романюк розповів про історію партнерських взаємозв'язків Луцька з містами-побратимами, яких тепер нараховується 14 у семи країнах. Луцьк також є активним учасником проекту Форум інтеркультурних міст. Міський голова детальніше зупинився на міжнародному проекті “Шлях Гедиміновичів, який охоплює міста України, Литви, Польщі, Білорусі, Чехії. В його рамках нещодавно відкрилася у Художньому музеї міста Луцька виставка литовського художника Артураса Слапшиса «Портрети правителів та відомих діячів Великого князівства Литовського», приурочена до 585-ої річниці З'їзду європейських монархів у Луцьку. Під час заходу відбулося театралізоване дійство за участі двох князів – Дмитрія-Любарта Гедиміновича та Вітовта Великого. Роль Любарта виконував актор із Луцька, а князя Вітовта - відомий литовський актор Донатас Мазуркявичус.

Микола Романюк розповів про шість головних проектів, які реалізуються у Луцьку в рамках Програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна”. Це дає змогу залучити кошти Європейського Союзу для будівництва зоопарку у Луцьку, притулку для тварин, модернізації та розвитку ЦНАП, покращити умови для лікування опікових хворих. Велика увага приділяється залученню інвестиції для запровадження енергоощадних технологій, втіленню екологічних проектів. Міський голова поінформував про спільну роботу із ДКП «Луцьктепло» над виконанням Проекту модернізації інфраструктури теплопостачання за рахунок коштів гранту Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР). Також місто підписало Кредитний договір з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) для залучення, на умовах співфінансування, кредитних коштів на впровадження енергоефективних заходів на шести об'єктах комунальної власності.

Юргіс Вілчінскас зазначив, що після підписання договору про Асоціацію України з ЄС Представництво Європейського Союзу в Україні вирішило краще познайомитися з регіонами. Тож він має наміри зустрітися з місцевими журналістами, медіа та громадськими активістами для обговорення питань залучення європейських грантів в Україну. Делегація Представництва ЄС також побувала у Волинської обласної державної адміністрації для огляду спільних проектів та можливостей співпраці.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Правоохоронці перевіряють ...

КОМЕНТАРІ