У Луцьку навчалися, як діяти у випадку масового ураження людей

У Луцьку навчалися, як діяти у випадку масового ураження людей

18.10.14 10:34 0 684
У разі виникнення надзвичайних ситуацій, терористичних актів та інших непередбачуваних ситуацій виникає загроза травмування великої кількості людей. У такій ситуації необхідна скоординована дія усіх служб, аби оперативно надати усю необхідну допомогу потерпілим. Також громадяни повинні вміти надати першу допомогу пораненим, тобто, вміти зупинити кровотечу, зробити штучний масаж серця, накласти жгут, шину тощо.

Саме з метою відпрацьовування взаємодії служб, відомств та координації дій на базі навчально-методичного центру федерації профспілок Волинської області відбулися медично-волонтерські навчання з відпрацювання дій і надання першої медичної та екстреної допомоги у випадку масового ураження людей під час терористичних актів, техногенних катастроф тощо.

Участь у них взяли заступник міського голови Лариса Соколовська, представники управлінь охорони здоров'я облдержадміністрації та Луцької міської ради, міського відділу УМВС України в області, відділу ДАІ МВ УМВС України в області, управління ДСНС України в області, обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, міської організації Товариства Червоного Хреста України, Луцького базового медичного коледжу.

Для присутніх була змодельована навчальна ситуація. У фойє навчально-методичного центру федерації профспілок Волинської області знаходилися потерпілі з різними видами травм — рвані рани обличчя, кінцівок та черевної порожнини, пошкодження хребта, відкриті забої внутрішніх органів та м'ягких тканин тіла тощо. На місце умовної трагедії прибули рятувальники, які почали евакуйовувати топерпілих з приміщення у безпечну зону, де ними займалися працівники центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. На площадці перед приміщенням навчально-методичного центру федерації профспілок Волинської області було розгорнуто рятувальний намет, медичний пункт.

Крім того, для оперативного надання допомоги потерпілим були розміщені різнокольорові тканини. Так, на матеріал зеленого кольору розміщували потерпілих з легкими травмами, жовтого — середнього степеня важкості, червого кольору — важкі хворі.

Потерпілих, які потребували госпіталізації каретами швидкої допомоги, відвозили до Луцької міської клінічної лікарні.

Також з потерпілими працювали психологи управління ДСНС України в області.

Завершивши цей етап навчання, для присутніх провели майстер-клас щодо надання першої медичної допомоги при різних видах ураження (травми, опіки, обмороки, переломи, кровотечі та ін.). Крім того, присутніх навчали, як правильно робити вентиляцію легень та штучний масаж серця.

Після завершення навчань заступник міського голови Лариса Соколовська підвела підсумки. Вона подякувала усім, хто взяв участь у навчанні, за злагодженні та оперативні дії. За її словами, такі навчання необхідні, аби вміти діяти у надзвичайній ситуації, аби не було паніки, та надати першу медичну допомогу. “Нині країна знаходиться у складній ситуації, медичні експерти зауважують, що переважна більшість загиблих вояків могли бути живими, якби вчасно і якісно була надана перша допомога, укомплектовані аптечки. Тому громадянам необхідно знати, як діяти у різного роду надзвичайних ситуаціях”, - наголосила заступник міського голови.

Начальник управління охорони здоров'я міської ради Федір Кошель зауважив, що ці навчання проходять по всій Україні в рамках державно-партнерського-волонтерського співробітництва. “Медичні служби у мирний час готові надати всю допомогу потерпілим. Проте, у разі теракту чи іншої надзвичайної ситуації з сотнями потерпілих, буде важливо вміти надати першу допомогу один одному. Ми повинні вчити населення”, - сказав він.

Зрештою, Лариса Соколовська зазначила, що остаточні висновки будуть зроблені пізніше, коли проаналізують детально результати навчання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині працівники ...
Наступна новина: На Хмельниччині проведено ...

КОМЕНТАРІ