В Луцьку практичні психологи ЗНЗ готові надавати професійну допомогу потерпілим у зоні бойових дій та їх рідним

В Луцьку практичні психологи ЗНЗ готові надавати професійну допомогу потерпілим у зоні бойових дій та їх рідним

18.10.14 16:00 0 657
Війна на сході України стала викликом для всього українського народу. Подолати військову агресію, підтримати армію, допомогти пораненим, дати притулок біженцям – стало тим завданням, яке об'єднало усіх свідомих українців. Утім, поруч із цими завданнями, суспільство турбує наявність тих психологічних ран, які завдає війна, і необхідність у допомозі подолати їх.

Як допомогти дітям-біженцям, яким досі чуються постріли і сняться страшні сни; якої допомоги потребує солдат з посттравматичним стресовим розладом; як підтримати сім'ю, що втратила на війні рідну людину; як сприяти у психологічній адаптації до нових реалій життя солдату, що втратив зір чи кінцівку; як подолати «зазомбованість» і ненависть, породжені пропагандою у частини українців? – ось лише невеликий перелік питань, на які шукали відповіді практичні психологи ЗНЗ міста Луцька на семінарі-практикумі, який відбувся 14. 10. 2014 року на базі ЗОШ № 23. З цими запитаннями родичі, друзі, вчителі, самі потерпілі звертаються до практичних психологів.

Семінар є частиною Комплексної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей – мешканців м. Луцька, затвердженої рішенням Луцької міської ради № 63/9 від 27.08.2014. Учасники заходу вдосконалили уміння здійснювати корекційну роботу з психологічною травмою методами арт-терапії, когнітивно-поведінкової терапії, проективними методиками, отримали пакет навчально-методичних матеріалів (презентації, опитувальники пам'ятки, та ін.), які вони зможуть використати під час проведення просвітницьких заходів та організації психологічної допомоги потерпілим.

Управління освіти Луцької міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Кращим представникам ...

КОМЕНТАРІ