Зухвалих житомирських автокрадіїв міліція затримала під Києвом

Зухвалих житомирських автокрадіїв міліція затримала під Києвом

18.10.14 13:32 0 684
Днями до Житомирського райвідділу міліції надійшло тривожне повідомлення від 28-річного чоловіка. Він заявив, що в одному із сіл району троє невідомих молодиків, погрожуючи ножем та застосовуючи фізичну силу, заволоділи його автомобілем.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Житомирського райвідділу міліції. Правоохоронці з'ясували, що в районі автовокзалу у м. Бердичеві до заявника підійшли молоді люди, які попросили завезти їх до міста Києва, запропонувавши заявнику кругленьку суму за поїздку. Проте дорогою проявилися справжні наміри пасажирів. Не встигли проїхати і півдороги, як один із молодиків накинувся на водія. Пасажир, погрожуючи ножем, наказав керманичеві зупинитися. Щойно авто припинило рух, троє лиходіїв силоміць виштовхали шофера із салону та поїхали в напрямку Андрушівського району.

Потерпілий чоловік надав працівникам міліції детальну інформацію по автомобілю та зміг описати прикмети зловмисників.

– Інформація про викрадений транспортний засіб була внесена до розшукової бази із сповіщенням про подію правоохоронців Житомирської та Київської областей, - розповідає начальник Житомирського РВ УМВС Олександр Мельник.

Міліцейська операція з розшуку викраденого автомобіля увінчалася успіхом за кілька годин. Працівники ДАІ зупинили розшукувану автівку уже під м.Києвом. У салоні перебували двоє чоловіків: 28-річний житель Черняхівського району та 26-річний житель Житомирського району. Місцезнаходження третього учасника вчинення злочину, 28-річного жителя Володарськ-Волинського району, нині встановлюється.

– Обох молодиків було затримано відповідно до ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Нині триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, - повідомив Олександр Мельник.

Затриманим молодикам офіційно оголошено про підозру у вчиненні злочину. Водночас у рамках розслідування правоохоронці з'ясовують причетність підозрюваних до вчинення аналогічних злодіянь на території області.

Як повідомив т.в.о. начальника УМВС України в Житомирській області Григорій Полковніков, у міліції є обґрунтовані підстави вважати затриманих причетними до близько десятка незаконних заволодінь транспортними засобами у містах Житомирі та Коростені.

За чинним законодавством, автовикрадачам загрожує однозначне позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Житомирський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ