На Житомирщині забезпечують умови для голосування переселенців

На Житомирщині забезпечують умови для голосування переселенців

18.10.14 09:55 0 670
Обласна влада забезпечує право кожного вимушеного переселенця на волевиявлення. Це 16 жовтня обговорювали на робочій нараді з питань вирішення проблем громадян, які прибувають на Житомирщину з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції.

«В області зараз перебуває 4780 внутрішньо переміщених громадян, яким ми маємо забезпечити умови для голосування», - зазначив голова облдержадміністрації Сергій Машковський. Вся необхідна інформація, включаючи зразок заяви про тимчасову зміну місця голосування виборця, розміщена на офіційному веб-сайті облдержадміністрації у рубриці «До уваги переселенців».

Голова Житомирської обласної державної адміністрації дав доручення керівнику кожного району і міста прослідкувати, щоб переселенці не були позбавлені цього конституційного права.

Окрім того, на нараді йшлося про те, що у зв'язку з надходженням у листопаді внутрішньо переміщеним особам матеріальної допомоги з Державного бюджету, необхідно з'ясувати, чи всі переселенці мають паспорти, чи всі вони зареєстровані та готові отримати допомогу. Завдання влади на місцях – забезпечити отримання коштів усім, хто їх потребує.

Довідково. Відповідно до постанов КМУ №505 та №509, які вступили в дію з 1 жовтня 2014 року, ці категорії громадян мають право на отримання грошової адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. Для непрацездатних осіб (пенсіонери, інваліди, діти) це 884 гривні на одну особу, для працездатних – 442 гривні. Загальна сума допомоги на сім'ю не може перевищувати 2 400 гривень.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: З Києва до Одеси ...

КОМЕНТАРІ