Житомирщина може отримати грант до 2 млн євро від представництва ЄС в Україні для допомоги переселенцям

Житомирщина може отримати грант до 2 млн євро від представництва ЄС в Україні для допомоги переселенцям

18.10.14 14:32 0 692
В облдержадміністрації 17 жовтня відбулася робоча зустріч із представниками Європейського Союзу в Україні на тему «Проекти з підтримки внутрішньо переміщених осіб у Житомирській області». Участь у заході брали перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, в. о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк, співробітники представництва ЄС, експерти фінансового ЄС проекту «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» Мирослава Дідух та Олег Кириєнко, директори департаментів облдержадміністрації, представники громадських організацій.

Геннадій Дмитренко подякував представникам ЄС в Україні за те, що знайшли час і відвідали Житомирщину, а також розповів коротко про роботу, яка ведеться в регіоні щодо допомоги переселенцям.

«Наразі на Житомирщині перебуває понад 4,5 тисяч переселенців. Усі питання внутрішньо переміщених осіб вирішуються в режимі онлайн. На першому поверсі в облдержадміністрації цілодобово працює регіональний координаційний штаб з питань розміщення громадян, які прибувають із тимчасово окупованої території і районів проведення АТО (кабінет 101), до якого переселенці, прибувши до області, можуть звернутися і отримати допомогу. З обласного бюджету виділено фінансування для підтримки цих людей. Наразі робота спрямована на забезпечення переселенців умовами для проживання в зимовий період і теплими речами. Крім того, по всій області створено резервний фонд житла для розміщення внутрішньо переміщених осіб, які ще можуть приїхати до Житомирщини», – наголосив посадовець.

Співробітниця представництва ЄС, експерт фінансового ЄС проекту «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» Мирослава Дідух розповіла, що Європейський Союз оголосив другий конкурс проекту регіонального розвитку в регіонах України.

«Цього разу було вирішено змінити акценти конкурсу і спрямувати на допомогу областям, які прийняли великі кількості переселенців на своїх територіях. Участь у конкурсі можуть брати проекти, які націлені на підготовку об'єктів до зими, в яких проживають внутрішньо переміщені особи, створення комунікацій та інфраструктури, надання соціальних, адміністративних та інших видів послуг, допомога з працевлаштуванням, інтеграція в громаду», – зауважила Мирослава Дідух.

За словами представниці ЄС в Україні, подавати свої заявки із проектами на участь у конкурсі можуть Житомирська облдержадміністрація, Житомирська обласна рада та Житомирська міська рада. Долучитися також можуть і громадські організації та міжнародні фонди, але виступатимуть у якості співаплікантів (партнерів).

Житомирська область має можливість отримати грант ЄС у розмірі від 200 тис. до 2 млн євро. Для цього необхідно подати заявку з проектом до 31 жовтня 2014 року. Водночас від 10% до 50% фінансування проекту мають становити кошти заявника. Суму гранту, яка необхідна для реалізації, визначає та обґрунтовує заявник.

Так, органам влади пропонується представити короткий нарис проблеми, чітко визначену сферу використання фінансування та географічну місцевість, заплановані заходи та шляхи їх реалізації в найкоротші терміни, та детальний бюджет заходів. Упровадження проекту має бути розраховане від 6-ти до 18-ти місяців.

Мирослава Дідух повідомила, що найпозитивніший прогноз на те, коли можна отримати грантові кошти, – це кінець листопада 2014 року.

«Цей конкурс дуже терміновий, тому умови дещо спрощені», – наголосив експерт фінансового ЄС проекту «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» Олег Кириєнко.

За інформацією представників ЄС в Україні, облдержадміністрація, обласна рада та міська рада обласного центру можуть подати по три заявки від кожного, але отримати грант можна буде максимум на одну від кожної установи.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцька ОДПІ: кому слід ...
Наступна новина: Для молодих держслужбовців ...

КОМЕНТАРІ