Екологічне виховання у школах Хмельницького.

Екологічне виховання у школах Хмельницького.

18.10.14 12:59 0 764
Природа – це все, що оточує нас від народження. Вона дає людині можливість жити, задовольняє її фізичні потреби, збагачує її духовний світ. Людина і природа перебувають у постійних і складних взаєминах. Нехтування принципом їхньої єдності породило протиріччя між традиційними підходами до розв'язання екологічних проблем і сучасним станом довкілля.

З огляду на те, що майбутнє належить підростаючому поколінню, ще більшої ваги набуває формування екологічної поведінки людини, яка базується на новому екологічному мисленні. На перший план при вирішенні цього питання виходять екологічна освіта і виховання, які в сучасних умовах мають бути спрямовані на зміну ставлення самої людини до свого здоров'я, а потім і до навколишнього середовища.

З метою підвищення екологічної освіти, культури і свідомості підростаючого покоління Департаментом екології та природних ресурсів Хмельницької обласної державної адміністрації проводиться активна еколого-просвітницька діяльність.

Спеціалісти Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької обласної державної адміністрації вже третій рік проводять уроки з природоохоронної тематики в навчально-виховних закладах міста Хмельницького.

На уроках з екології висвітлюються питання про природне середовище і його фактори, умови життя рослин і тварин, охорону і раціональне використання природних ресурсів, про рідкісні і зникаючі види рослин і тварин місцевої флори та фауни. Також, екологи розповідають про проблеми охорони навколишнього природного середовища, шляхи їх вирішення, звертають особливу увагу на необхідність свідомого та дбайливого ставлення кожної людини до природи.

Охорона природи – обов'язок кожної людини. Успіх у цій справі залежить перш за все від усвідомлення важливості цього завдання, від переконаності, вміння і звички постійно оберігати рідну природу, лікувати ті рани, які вже їй нанесено й не допускати нових.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ