Державна служба України з надзвичайних ситуацій прагне сформувати Служби європейського стандарту, підвищити авторитет рятувальника в суспільстві та вдосконалити систему цивільного захисту України в цілому. Саме тому співпраця ДСНС України з європейськими

Державна служба України з надзвичайних ситуацій прагне сформувати Служби європейського стандарту, підвищити авторитет рятувальника в суспільстві та вдосконалити систему цивільного захисту України в цілому. Саме тому співпраця ДСНС України з європейськими

18.10.14 16:36 0 691
Державна служба України з надзвичайних ситуацій прагне сформувати Служби європейського стандарту, підвищити авторитет рятувальника в суспільстві та вдосконалити систему цивільного захисту України в цілому. Саме тому співпраця ДСНС України з європейськими колегами, вивчення позитивного світового досвіду та впровадження новітніх технологій у діяльність Служби порятунку є наразі важливою складовою, до реалізації якої прагнуть українські рятувальники. Особливо важливою для держави є співпраця з Польщею у сфері попередження катастроф та інших надзвичайних ситуацій, надання невідкладної взаємної допомоги у випадку виникнення надзвичайних ситуацій та подій, що допоможе ефективніше та оперативніше ліквідовувати надзвичайні ситуації та у подальшому попереджувати їх виникнення. Саме на цьому наголосив 16 жовтня, Голова ДСНС України Сергій Бочковський, під час III Міжнародної практичної конференції “Взаємодія – основа ефективного рятування”, що проводиться у місті Арламов (Польща).

Під час Конференції українські, польські, естонські та литовські рятувальники, спеціалісти у сфері пожежної безпеки, представники добровільних пожежних дружин та Товариства Червоного Хреста обговорили шляхи вдосконалення системи цивільного захисту, гарантування безпеки кожній людині, питання організації взаємної допомоги під час виникнення надзвичайних ситуацій, а також поділилися з присутніми позитивним досвідом під час виконання рятувальних операцій у різних країнах світу та особливостями функціонування медицини катастроф.

Так, Сергій Бочковський, під час виступу на конференції, зазначив, що лише спільнізусилля та взаємодія всіх рятувальних служб Європейського Союзу зможуть гарантувати безпеку як країни вцілому, так і кожної людини.

“Служба порятунку України вже почала робити впевнені кроки на шляху до побудови європейської системи цивільного захисту. Особливо ми вдячні нашим польським колегам, які завжди нас підтримують у всіх починаннях, допомагають не лише словом, але й ділом. Саме завдяки їхній підтримці цього року Мобільний рятувальний центр ДСНС України пройшов атестацію у системі ІНСАРАГ. Досвід польських колег у сфері попередження, реагування та ліквідації надзвичайних ситуацій для України є дуже важливим. Я переконаний, що польські колеги – це наші друзі, які ніколи не зрадять та допоможуть нам вже зовсім скоро увійти до європейської колиски та сформувати Службу порятунку європейського рівня”, - зазначив Голова ДСНС України.

На знак подальшої плідної співпраці між Україною та Польщею, під час конференції, Сергій Бочковський та Головний комендант Державної пожежної служби Республіки Польща Вєслав Леснякевич підписали Протокол та Порядок взаємодії підрозділів протипожежної охорони Республіки Польща та Державної служби України з надзвичайних ситуацій під час надання взаємної допомоги в ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків. Цей Порядок визначає організацію та координацію дій рятувальних служб України та Польщі під час виникнення надзвичайних ситуацій, шляхи обміну інформацією та надання взаємної допомоги.

“Це перший рішучий крок на шляху до входження у європейську колиску. У нашій Службі працюють професіонали своєї справи, які завжди допоможуть тим, хто цього потребує. Саме тому ми маємо всі можливості аби сформувати європейську Службу цивільного захисту. Ми щиро вдячні нашим польським колегам і вже відчуваємо їх надійну підтримку та допомогу”, - зазначив Сергій Бочковський.

У свою чергу Веслав Леснякевич також подякував Сергію Бочковському та українським рятувальникам за теплі слова по діяльність протипожежної охорони Республіки Польща та зазначив, що братні народи завжди підтримуватимуть одне одного та допомагатимуть подолати будь-які складності та перепони.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненські УБОЗівці ...
Наступна новина: ДТП НА ВОЛИНІ: ТРАВМОВАНО ...

КОМЕНТАРІ