У Хмельницькому обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провели навчання для лікарів виїзних бригад

У Хмельницькому обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провели навчання для лікарів виїзних бригад

18.10.14 08:02 0 696
16 жовтня лікарі виїзних бригад Хмельницької станції екстреної медичної допомоги та завідуючі Волочиської, Городоцької, Ярмолинецької, Деражнянської, Старокостянтинівської, Летичівської, Красилівської підстанцій екстреної медичної допомоги взяли участь у щомісячній лікарській конференції, яку проводили фахівці Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Лікарі пройшли теоретичні і практичні заняття «Медичне сортування при виникненні надзвичайних ситуацій та терористичних актів», які проводив завідуючий навчально-тренувальним відділом Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф О.П. Іваніцький. Метою занять було правильне діагностування травматичних ушкоджень у потерпілих при первинному огляді, проведення медичного сортування постраждалих з механічними та комбінованими ушкодженнями, навчання стандартам дії лікаря із застосуванням принципів стабілізації стану постраждалого та транспортної іммобілізації в умовах масового поступлення при катастрофах та надзвичайних ситуаціях.

Медики, зокрема мали змогу на практиці ознайомитися із методами медичного сортування, зупинки кровотечі, серцево-легеневої реанімації, іммобілізації, допомоги при спинномозковій травмі, психологічної підтримки, на спеціально облаштованих учбових місцях.

Також, під час проведення занять, лікарі обмінялися досвідом роботи та отримали консультації фахівців.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ