На Хмельниччині проведено навчання працівників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади

На Хмельниччині проведено навчання працівників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади

18.10.14 10:37 0 634
17 жовтня у приміщені Шепетівської районної державної адміністрації, за участі представників обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій проведено навчально-методичний семінар з питань децентралізації державної влади та реформування місцевого самоврядування в Україні.

У семінарі взяли участь керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Лінник, керівники та працівники структурних підрозділів адміністрації, працівники органів місцевого самоврядування.

Під час навчання директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації Микола Баюк детально ознайомив присутніх із пропозиціями змін до Основного Закону України, реалізацію реформи місцевого самоврядування. Також, головам місцевого самоврядування було представлено презентаційні матеріали, де детально відображено перспективи організації державного управління України.

Ознайомившись із запропонованими змінами, щодо місцевого самоврядування, сільські, селищні голови обговорили запропоновану модель реформування вже з практичної точки зору, змоделювавши ймовірні зміни устрою на підпорядкованих їм територіях. У ході дискусій очільники місцевих громад погодилися, що реформа місцевого самоврядування, зміна системи адміністративно-територіального устрою України давно на часі, проте потребує певних коригувань, зокрема щодо практичного впровадження на місцях.

Узагальнюючи, Микола Баюк зазначив, що питання внесення змін до Основного Закону обумовлене тим, що саме Конституція визначає основи системи влади, і без відповідних змін провести реформу неможливо. Одним із завдань всіх гілок влади є проведення інформаційно - роз'яснювальної роботи серед пересічних громадян щодо майбутніх змін, адже у певній мірі вони, безпосередньо, стосуватимуться громад та їх здатності до самоорганізації.

Також, з метою оновлення та набуття умінь, знань, навичок і здатності виконувати завдання та обов'язки, необхідні для провадження професійної діяльності, представникам органів місцевого самоврядування було донесено основні принципи діяльності адміністративних комісій при селищній та сільський радах. По даному питанню виступила заступник начальника Головного управління юстиції у Хмельницькій області Олена Хорошенко.

Крім того, в ході семінару були висвітлені питання державного управління: економічні аспекти децентралізації державного управління; зміни та доповнення до антикорупційного законодавства України та інші.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку навчалися, як ...
Наступна новина: Правилам та методам ...

КОМЕНТАРІ