На вихідні у Львові можна поласувати шоколадом під хорошу музику. Афіша

На вихідні у Львові можна поласувати шоколадом під хорошу музику. Афіша

18.10.14 11:46 0 753
Смачне і солодке Свято шоколаду знову завітало до Львова. Чарівний світ солодощів оживе на вихідні, де кожен ласун чи гурман зможе знайти те, що йому до вподоби. А найкращі львівські солодощі смакуватимуть під акустичну музику на Lviv Acoustic Fest або у кінотеатрах на Перегляді польського кіно «Під Високим Замком».

Детальніше про це і ще багато іншого читайте у нашій афіші.

З опівдня у Львівському палаці мистецтв проходитиме ярмарок шоколадних виробів, галерея скульпторів, дитяча шоколадна країна, шоколадна пошта «Зі Львова з любов’ю», десертна майстерня. На відвідувачів свята чекає Чемпіонат кондитерів-аматорів «Домашній кондитер» та святковий шоколадний торт від відомого шоколатьє Валентина Штефаньо.

У цей же час на Lviv Acoustic Fest виступатимуть найкращі акустичні гурти з усієї України «Гапочка», «Обійми дощу», Гуша Катушкін та Марія Чайковська, К402, «Фіолет», «Один в Каное», Vivienne Mort, Illusions, Freddy Marx Street та багато інших, що потішать гостей якісною музикою.

У Львівській філармонії також відбудуться неперевершені концерти. У суботу о 18.00 у рамках Перегляду сучасного польського кіно «Під Високим Замком» відбудеться концерт Катажини Домбровської та квартету «Апертус».

У неділю в філармонії о 18.00 буде ще один захід – Вечір інструментальних концертів з солістами Львівської середньої спеціальної музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької.

Та окрім концерту, у рамках Перегляду польського кіно відбудеться кінематографічний квест. У грі візьме участь кільканадцять команд, по 4 людини в кожній, які змагатимуться за цінні призи та сувеніри. В попередні роки учасники наших квестів шукали сліди колишніх львівських кінотеатрів (2012) та намагалися знайти нові речові докази у справі Ґорґонової (2013), найгучнішому злочині передвоєнного Львова, який на кінострічку переніс Януш Маєвський. Цього року на учасників квесту чекатиме не менше вражень, а передусім порція фізичної активності.

Окрім того, фестиваль підготував і сеанси в кінотеатрах. Радимо поспішати кіноманам, адже у неділю цьогорічний перегляд закінчується. Пропонуємо ознайомитись із деякими польськими стрічками:

«Біжи, хлопче, біжи». Літо 1942 року. Малому восьмирічному Срулікові, єдиному з восьми членів родини, вдається втекти з варшавського гетто до Кампіноської Пущі. Розпочинається довга подорож і боротьба за виживання.

«Завтра підемо у кіно». Гарний і захопливий фільм. Простими засобами, без зайвого пафосу й дешевої сентиментальщини, творці фільму показали – на прикладі історій трьох друзів-випускників школи 1938 р. – трагічну долю покоління тодішніх 20-річних молодих людей.

«Станція Варшава». Фільм складається з шести художніх новел, переплетених між собою в єдине ціле, що творить специфічну звичаєву панораму і викличний портрет сучасної Варшави та її мешканців. «Іґла» – це колишній в’язень, якому об’являється Матір Божа.

«Папуша». Заснована на фактах драматична історія першої ромської (циганської) поетки – жінки, свідомої свого авторського таланту. Першої, яка записала свої вірші. Першої, яку переклали польською та опублікували в офіційному виданні.

«Серце на долоні». Історія Константи – бізнесмена, справжнього олігарха, який, здається, вперше в своєму житті стикається з проблемою, перед якою він постає абсолютно безпорадним. Важка хвороба серця є для нього, немов вирок, а врятувати чоловіка може лише термінова трансплантація. Одну із головних ролей зіграв неперевершений Богдан Ступка.

«Хочеться жити». Хвилююча, переповнена оптимізмом і гумором історія неповносправного Матеуша, який – незважаючи на труднощі у комунікації з зовнішнім світом і численні підступи зрадливої долі – доводить, як багато може зробити сила людського духу.

«Чоловік вже (не) потрібен». Під впливом сонячних збурень Зося, 30-річна жителька Варшави, мусить переосмислити своє життя. Подруга Патриція намовляє Зосю знайти хлопців, які колись відігравали важливу роль у її житті, і спробувати дізнатися, чому між ними не склалося.

ТЕАТРИ ПІДГОТУВАЛИ ВІДВІДУВАЧАМ ТАКОЖ ЦІКАВУ ПРОГРАМУ СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера на 18.00 готує «Чарівну флейту».

У цей же час у театрі ім. М. Заньковецької відбудеться вистава «Одруження», а у театрі «Воскресіння» – «Ар’єр, або Захоплююча патологія». Та ж вистава відбудеться у «Воскресінні» і в неділю.

О 19.00 театр Леся Курбаса запрошує на «Лісову пісню».

Перший український театр для дітей та юнацтва о 12.00 покаже «Чарівне кресало».

А театр «І люди, і ляльки» о 12.00 та 14.00 представить глядачам спектакль «Лікар Айболить».

Та у Львові буде ще багато різних цікавинок. Зокрема, у суботу в парку Культури (площа біля літньої сцени) пройде енергетична та здорова соціальна акція «Мацьопа-роверо-роло-пробіг». Участь у заході можуть взяти батьки та малеча віком від одного до семи років. Розпочнеться акція о 12:00, але організатори просять приходити завчасно. Також учасникам бажано мати шолом, захист для колін і ліктів. Можна одягнути дитину яскраво – або казковим героєм, або його улюбленим персонажем.

Крім того, з 12.00 до 18.00 у «Книжковому дворику» (вул. Винниченка, 4) відбудеться Третій розпродаж книжок для пенсіонерів. Книжки зі знижкою 20% запропонують літнім людям львівські видавництва «Апріорі», «Тріада плюс», «Урбіно», «Піраміда», «Аверс», Видавництво Святого Володимира та «Літопис». Додаткову знижку в розмірі 20 гривень на одну куплену книжку отримає від Громадської організації «Форум видавців» кожен пенсіонер за пред’явленням пенсійного посвідчення.

У неділю парафія церкви Покрови Пресвятої Богородиці УАПЦ у Львові організовує перший фестиваль «Кермеш на Покрову». Організатори обіцяють духовну та народну музику, а також поезію лемківських авторів. ВИСТАВКИ

У день свята Покрови Пресвятої Богородиці в галереї «Зелена канапа» відкрили виставку декоративно-прикладного мистецтва «Під Покровою».

У Львівській галереї мистецтв відкрили виставку, адаптовану для незрячих, на якій у прямому розумінні можна доторкнутися до мистецтва. Як зазначають організатори експозиції, тепер практично у кожному залі галереї, який тематично належить до конкретного напрямку мистецтва та епохи, розташовується скульптура, щоб незряча людина могла торкнутися її руками і в такий спосіб «побачити», як виглядає, наприклад, імпресіонізм. НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера опівдні запрошує побачити казку «Чарівне кресало», а о 18.00 романтичну історію «Ромео і Джульєтта».

На камерній сцені о 17.00 розпочнеться спектакль «Смак до черешень», а на великій сцені о 18.00 – «Назар Стодоля».

О 19.00 у театрі Курбаса відбудеться спектакль «Амнезія, або Маленькі подружні злочини».

Драмтеатр ім. Лесі Українки запрошує побачити «Пригоди невгамовного Зайчика та Червоної Шапочки», які розпочнуться опівдні.

Перший український театр для дітей та юнацтва на неділю готує дві вистави: «Beautiful Карпати» о 12.00, «Дикі лебеді» о 15.00.

Театр «І люди, і ляльки» покаже «Горіхову гілочку» тричі: о 12.00, 14.00, 16.00 МУЛЬТИКИ

«Сімейка монстрів». Сім’ї бувають різні, але що якщо твої родичі – справжні монстри, які тримають у страху все місто? А що робити, якщо тобі сподобалася дівчина з пристойної сім’ї і ти хочеш познайомити її з родичами...

«Ведмеді-сусіди». Ведмедям-сусідам і лісорубові доведеться стати нянями дитини, що опинилася в їхньому лісі. Все б нічого, якби цю дівчинку раніше не викрали бандити, які жадають її повернути і доставити замовнику – головному лиходієві. Тепер нашим героям доведеться битися з поганими хлопцями і допомогти знайти дорогу додому малятку.

«Клуб Вінкс. Таємниця морської безодні». Трікс повернулися! Вони хочуть заволодіти імператорським троном, щоб активувати величезну силу, але випадково будять Політею – злу німфу, досі прокляту трьома древніми відьмами. Вона готова укласти угоду з Трікс. Політея розповідає їм про те, що для активації трону їм потрібно звільнити Трітаннуса з Облівіона, але до цього їм потрібно роздобути життєву силу Короля. Трікс відразу подумали про Скай, який є королем Еракліона і до того ж нареченим Блум. Відьми відправляються в Гардені, де Блум і Скай проводять час разом.

НОВИНКИ

«Суддя» (драма). У центрі історії – успішний адвокат, який приїжджає в рідне місто на похорон матері і дізнається, що його батька, міського суддю, який страждає хворобою Альцгеймера,підозрюють у її вбивстві. Герой вирішує затриматися, щоб з’ясувати правду, і поступово краще пізнає родичів, з якими давно не спілкувався.

«Страховик» (трилер). Головним героєм фільму стане страховий агент компанії з виготовлення роботів Жак Вокал, який з’ясує, що роботи створюються не для експлуатації, а для винищування.

«2 спальні 1 ванна» (жахи, трилер). Молода пара, Кевін і Рейчел, переїжджає в будинок, який їм видається ідеальним для створення нової сім’ї. Незабаром з’ясовується, що Рейчел вагітна і, здавалося б, щастю подружжя немає меж, але з приємною новиною приходять і загадкові, страхітливі події. Кевіну починають снитися кошмари, які не перестають його переслідувати, а Рейчел не дає спокою привид у червоній сукні. Чим більше колись щаслива пара намагається розплутати причини того, що відбувається, тим більше вони розуміють, що всі події зосереджені навколо народження їхньої майбутньої дитини.

ФІЛЬМИ, ЩО ВЖЕ ПОКАЗУВАЛИ

«Кінороман» (драма, комедія, мелодрама). Грейс в останні роки майже не спілкувалася зі своїм батьком, легендарним канадським кінорежисером Джоном Лореншеном. Тому вона дуже здивувалася, коли їй запропонували взяти участь у підготовці ретроспективного показу його робіт. Тим не менше, вона погоджується, хоч і не дивилася жодного з його фільмів. Виявляється, що її сусід Адам є справжнім шанувальником творчості її батька і пропонує їй свою допомогу. Але чим більше Грейс дізнається про роботи батька, тим більший вплив вони мають на її долю.

«Бивень» (жахи, комедія). Журналіст Уоллес Брайтон поїхав брати інтерв’ю і зник назавжди. Його друг разом з дівчиною Уоллеса відправляється на пошуки. Вони приводять пару до поліцейського у відставці, який багато років займався пошуком зниклих людей і який розповідає їм, що є якась закономірність у зникненні людей. Люди зникають, а потім знаходять їх спотворені кістки. Поліцейський думає, що все це справа рук серійного вбивці. Вважаючи, що Уоллес якимось чином потрапив до його рук, трійця йде по сліду маніяка, навіть не уявляючи собі, що правда, яку вони дізнаються, настільки жахлива, що в неї просто неможливо повірити.

«Прокляття Аннабель» (жахи). Джон знаходить ідеальний подарунок для своєї майбутньої донечки – це рідкісна старовинна лялька в білому весільному платті. Але захоплення подарунком тривало не довго. Одного разу вночі в їхній будинок заходять прихильники сатанинського культу.

«Дракула. Невідома історія» (жахи, фентезі, бойовик, драма, військовий). Влад Дракула був видатним правителем, воїном і пристрасним чоловіком. Але доля звела його з ворогом, підступність якого не знала меж. І тоді Дракула уклав угоду: нелюдська сила в обмін на дрібничку – безсмертну душу.

Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ