Івано-Франківщина: рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на одному із потенційно небезпечних об’єктів області – Долинському газопереробному заводі

Івано-Франківщина: рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на одному із потенційно небезпечних об’єктів області – Долинському газопереробному заводі

18.10.14 10:00 0 665
Бути готовим до дій за призначенням, постійно відшліфовувати свій професіоналізм до автоматизму рятувальникам допомагають тактико-спеціальні навчання, котрі щорічно проводяться на потенційно небезпечних об’єктах області. В ході таких навчань не тільки відпрацьовуються бойові вміння та навички особового складу рятувальних підрозділів, але й перевіряється компетентність обслуговуючого персоналу підприємства на предмет дій у разі виникнення пожежі.

Тактико-спеціальні навчання на території цеху переробки газу Долинського газопереробного заводу, під час яких рятувальники відпрацьовували свої дії спільно з працівниками об’єкту у випадку виникнення пожежі, мали за мету перевірити боєздатність Долинського гарнізону, взаємодію між рятувальною службою та адміністрацією об’єкта.

Долинський газопереробний завод приймає газ, який надходить із нафтовидобувних управлінь «Долинанафтогаз», «Надвірнанафтогаз» та «Бориславнафтогаз». Газ тут проходить відповідну очистку, осушку і подається у магістральні газопроводи. Крім того, завод виробляє скраплений газ.

За тактичним задумом навчань, внаслідок розгерметизації цистерни установки осушки газу пройшов витік півтони нестабільного бензину. Пожежа розвивається в межах обвалування. Один працівник заводу отримав травми і потребує евакуації та медичної допомоги.

Про пожежу обслуговуючий персонал повідомляє начальника зміни, рятувальників, включає насоси – підвищувачі в пожежній насосній станції та стаціонарні лафетні стволи для охолодження сусідніх ємностей та колон, що горять. Проводиться аварійна зупинка установки та повідомляється керівництво заводу. Збирається добровільна пожежна дружина, до місця пожежі направляється відділення газорятувальної та медичної служби. Потерпілого евакуювали та надали кваліфіковану допомогу.

Тим часом до місця події прибувають пожежно-рятувальні підрозділи. Через надвисоку температуру рятувальники працюють у спеціальних тепловідбивних костюмах. За допомогою пожежних стволів вони гасять розлив нестабільного бензину, здійснюють охолодження ємності, що горить, та сусідніх ємностей.

Всього на ліквідації умовної пожежі працювали 7 одиниць техніки та 42 рятувальники Долинського гарнізону. Вони локалізували, а тоді – вдалою пінною атакою й погасили полум’я.

Такі навчання є надзвичайно важливими як для професійних рятувальників, так і для працівників об’єкту, адже моделювання умовних надзвичайних ситуацій значно полегшує роботу вогнеборців у реальних умовах.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З Києва до Одеси ...
Наступна новина: На Тернопіллі сформують ...

КОМЕНТАРІ