У Рівненській області суд апеляційної інстанції підтвердив законність вироку колишньому правоохоронцю, яким останнього позбавлено волі за злочини у сфері обігу наркотиків

У Рівненській області суд апеляційної інстанції підтвердив законність вироку колишньому правоохоронцю, яким останнього позбавлено волі за злочини у сфері обігу наркотиків

18.10.14 11:13 0 662
Згідно з ухвалою Апеляційного суду Рівненської області від 14.10.2014 залишено в силі вирок суду першої інстанції стосовно міліціонера, яким останнього засуджено за ч. 2 ст. 307 та ч. 3 ст. 364 КК України (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, збут особливо небезпечних наркотичних засобів та зловживання владою) та призначено міру покарання – 5 років і 3 місяці позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, наділені владними та організаційно-розпорядчими повноваженнями строком на 3 роки з конфіскацією всього належного йому майна. А також його позбавлено спеціального звання – капітан міліції. Про це повідомив під час брифінгу заступник прокурора області Андрій Боровик.

Доведено, що оперуповноважений сектору карного розшуку одного із районних відділів міліції, зловживаючи своїм службовим становищем, неодноразово збував макову соломку наркозалежному. Останньому правоохоронець продав 700 г зілля на загальну суму понад 1500 грн. Під час обшуку в його житловому приміщенні та автомобілі виявлено та вилучено ще близько 2 кг наркотичної речовини.

? Під час апеляційного розгляду справи державний обвинувач зайняв принципову позицію та орієнтував колегію суддів на призначенні реальної міри покарання з огляду на підвищену суспільну небезпеку й корупційну складову дій підсудного, що дискредитує правоохоронні органи. У результаті судом апеляційної інстанції ухвалено законне та справедливе рішення, ? резюмував заступник прокурора області Андрій Боровик.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Денис Бігус – у десятці ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ